Csirkemell receptek

Almás-sajtos-csirke

Almás-sajtos-csirke
Almás-sajtos csirke rizzsel tálalva

Hozzávalók
1 kg
csirkemellfilé
bors
2 ek
étolaj
1 tk
morzsolt kakukkfű
1 db
alma
(180 g/db)
400 g
trappista sajt

Elkészítés
  1. A csirkemellet 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt felhevítünk nagyobb lángon, majd beleöntjük az olajat és lepirítjuk benne a csirkeszeletek mindkét oldalát 1-1 perc alatt.

  2. A megpirult szeleteket egy tepsibe pakoljuk, megszórjuk kakukkfűvel, és ráfektetjük a vékonyan felszeletelt almát, majd az egészet befedjük reszelt sajttal. 

  3. 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. 

  4. Tetszőleges körettel tálaljuk.


www.streetkitchen.hu

Amikor a csirke találkozik az almával és a sajttal, abból valami meglepően finom sül ki. Ez az almás-sajtos csirke recept pont ezt a különleges harmóniát hozza el a konyhádba, egyszerűen és gyorsan.

Az almás-sajtos csirke elsőre talán meglepő párosításnak tűnhet, de ha egyszer megkóstolod, rájössz, mennyire jól működik együtt a szaftos csirkemell, a savanykás, picit édes alma és az olvadó, nyúlós sajt hármasa. Ez a fogás pont az, amitől egy hétköznapi ebéd vagy vacsora kicsit különlegesebb lesz, de nem kell hozzá semmi extra alapanyag vagy bonyolult trükk.

Köretként jól passzol hozzá vajas krumplipüré, rizs, bulgur vagy egy könnyű zöldsaláta – attól függően, mennyire szeretnéd tartalmasra hangolni az étkezést. Külön jó benne, hogy gyerekbarát, de egy kicsit felnőttes ízvilágot is hoz, szóval az egész család rá tud kattanni.

Hozzávalók

4 főre
1 kg
csirkemellfilé
bors
2 ek
étolaj
1 tk
morzsolt kakukkfű
1 db
alma
(180 g/db)
400 g
trappista sajt

Elkészítés

  1. A csirkemellet 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt felhevítünk nagyobb lángon, majd beleöntjük az olajat és lepirítjuk benne a csirkeszeletek mindkét oldalát 1-1 perc alatt.

  2. A megpirult szeleteket egy tepsibe pakoljuk, megszórjuk kakukkfűvel, és ráfektetjük a vékonyan felszeletelt almát, majd az egészet befedjük reszelt sajttal. 

  3. 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. 

  4. Tetszőleges körettel tálaljuk.


Almás-sajtos csirke rizzsel tálalva
Almás-sajtos csirke (Fotó: Street Kitchen)

Az almás-sajtos csirke hűtőben tárolva, jól zárható dobozban 2–3 napig biztonsággal eláll. Az alma és a sajt miatt kicsit nedvesebb étel, így nem érdemes tovább tárolni, mert a sajt gumis, az alma pedig túl puha lehet idővel.

Újramelegítésnél érdemes sütőben vagy serpenyőben átpirítani egy kis vajjal, így visszanyer egy keveset az állagából – mikróban is melegíthető, de ott kissé megpuhulhat az egész.

Ha tudod előre, hogy maradni fog, a legjobb, ha az almát nem túl vékonyra szeleteled, és nem áztatod meg előtte, így kevésbé enged levet, és másnap is élvezhető marad az egész.

Az almás-sajtos csirke mellé ezeket a köreteket készítsd el:

Pirított tojásos-sajtos rizs

Édesburgonya air fryerben

Petrezselymes krumpli

Ha tetszett az almás-sajtos-csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése