Karácsonyi desszertek

Almás-zabkekszescrumble

Almás-zabkekszes crumble

Hozzávalók
Az almás alaphoz
4 db
alma
(200 g/db)
50 g
barna cukor
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt szerecsendió
1 mk
őrölt gyömbér
1 ek
finomliszt
A tésztához
100 g
fahéjas zabkeksz
90 g
zabpehely
100 g
finomliszt
40 g
barna cukor
80 g
aprított dió
1 csipet
1 tk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 mk
őrölt gyömbér
1 db
tojássárgája
190 g
hideg vaj
A tálaláshoz
1 ek
porcukor
60 g
vaj

Elkészítés

Az almás-zabkekszes crumble elkészítésének első lépése, hogy az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a cukorral, a fűszerekkel és a liszttel. Egy sütőtál aljára rakjuk, és rámorzsoljuk a vajat.

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd rámorzsoljuk az almaréteg tetejére, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük a fűszeres almás crumble-t. Még melegen, porcukorral megszórva, esetleg egy gombóc vaníliafagyival tálaljuk.

almas-zabkekszes-crumble
Almás-zabkekszes crumble (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20-25 perc
  • Sütési idő: 30-35 perc

Amikor sok vendéget várunk, és nem szeretnénk a napokig a sütő fölött görnyedni, akkor egy kiadós crumble jó döntés lehet. Szinte bármilyen gyümölcs remek alapanyag hozzá, és ha a család már a tepsiben neki esik, akkor szinte alig kell mosogatni után Az almás-zabkekszes crumble remek kezdésnek, de ha megtetszik a műfaj, akkor érdemes lehet ezeket a recepteket is csekkolnotok:

Lucinda néni körtés-almás crumble-ja

Vegán sárgabarackos crumble

Almás crumble mennyei bourbon krémmel

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Villámgyorsan elkészíthető és nagyon-nagyon finom süti, amihez akár a már kissé megbarnult almákat is simán felhasználhatjátok!

Hozzávalók

1 15 x 25 cm-es tálhoz
Az almás alaphoz
4 db
alma
(200 g/db)
50 g
barna cukor
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt szerecsendió
1 mk
őrölt gyömbér
1 ek
finomliszt
A tésztához
100 g
fahéjas zabkeksz
90 g
zabpehely
100 g
finomliszt
40 g
barna cukor
80 g
aprított dió
1 csipet
1 tk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 mk
őrölt gyömbér
1 db
tojássárgája
190 g
hideg vaj
A tálaláshoz
1 ek
porcukor
60 g
vaj

Az almás-zabkekszes crumble elkészítésének első lépése, hogy az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a cukorral, a fűszerekkel és a liszttel. Egy sütőtál aljára rakjuk, és rámorzsoljuk a vajat.

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd rámorzsoljuk az almaréteg tetejére, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük a fűszeres almás crumble-t. Még melegen, porcukorral megszórva, esetleg egy gombóc vaníliafagyival tálaljuk.

almas-zabkekszes-crumble
Almás-zabkekszes crumble (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20-25 perc
  • Sütési idő: 30-35 perc

Amikor sok vendéget várunk, és nem szeretnénk a napokig a sütő fölött görnyedni, akkor egy kiadós crumble jó döntés lehet. Szinte bármilyen gyümölcs remek alapanyag hozzá, és ha a család már a tepsiben neki esik, akkor szinte alig kell mosogatni után Az almás-zabkekszes crumble remek kezdésnek, de ha megtetszik a műfaj, akkor érdemes lehet ezeket a recepteket is csekkolnotok:

Lucinda néni körtés-almás crumble-ja

Vegán sárgabarackos crumble

Almás crumble mennyei bourbon krémmel

Ha tetszett az Almás-zabkekszes crumble receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept