Az almával töltött karaj első lépéseként a karajt egy keskeny, hosszú pengéjű késsel középen átszúrjuk, és egy kb. 4 cm-es lyukat/zsebet vágunk bele. Erősen sózzuk, borsozzuk. A magházától megszabadított almát gerezdekre vágjuk, és kb. 350 grammot beletöltünk a megnyitott részbe.
Zsírt melegítünk egy serpenyőben, és oldalanként 2-2 perc alatt erős hőfokon körbepirítjuk a húst. Mellédobjuk a megmaradt almagerezdeket, megcsurgatjuk a mézzel, aláöntjük a whiskyt, amit, ha elég bátrak vagyunk, be is gyújthatunk. Arra azért vigyázzunk, hogy ezt ne gyúlékony anyagok mellett tegyük, de nyugodtan csináljuk meg kellő figyelem kíséretében. Amikor az alkohol elpárolgott, felöntjük a vízzel, és lefóliázva betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, 70-80 percre. Miután letelt az idő, levesszük a fóliát, a levének a 90%-át egy gyorsforralóba öntjük, a húst pedig visszatesszük a sütőbe további 15 percre, de most már 200 fokra, és készre sütjük.
A mártást erős hőfokon elkezdjük forralni, majd kb. 2 perc után a vízben elkeverjük a keményítőt, és besűrítjük vele. Ezután beledobjuk a vajat és megvárjuk, amíg elolvad.
A húst, miután kivettük a sütőből, hagyjuk 10 percig pihenni, majd felszeleteljük, és krumplipürével, a sültalma-gerezdekkel és a mártással tálaljuk.

- Elkészítési idő: 2 óra



