Az amerikai mázas fahéjas csiga elkészítéséhez egy dagasztógép üstjébe tesszük a tejet, az élesztőt, a cukrot, a lisztet, sót, a tojásokat és a vaníliaőrleményt, és a géppel elkezdjük összedolgozni.
Amikor kezd összeállni a tészta, hozzáadagoljuk a felkockázott vajat kis részletekben. 4-5 percig dagasztjuk a tésztát, majd légmentesen lezárva 60 percig kelesztjük.
A karamellás krémhez a vajat, a cukrot, a fahéjat, a mézet és sót egy tálban robotgéppel keverni kezdjük, közben a tejszínt lassan hozzácsorgatjuk.
Egy 20 x 30 cm-es tepsi aljára kenjük a karamellás krémet úgy, hogy egyenletesen fedje mindenhol. Ezután szintén robotgéppel kikeverjük a fahéjas töltelék hozzávalóit is egy tálban.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk, egyenletesen elkenjük rajta a fahéjas tölteléket, majd levágjuk a tészta széleit, hogy egyenes oldalú téglalapot kapjunk. A hosszabbik oldalnál kezdve szorosan feltekerjük, majd 10 egyenlő csigát vágunk belőle.
Ezeket a csigákat belepakoljuk a tepsibe, majd szobahőmérsékleten további 30 percig kelesztjük. Ha megkeltek a csigák, 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük, majd 10-15 percig hűlni hagyjuk őket.
A tetejére kerülő krémsajtos máz hozzávalóit alaposan kikeverjük, lekenjük vele a csigákat és még melegében tálaljuk.
Amerikaimázasfahéjascsiga
A téli időszakkal együtt közeleg a baráti összejövetelek ideje is. Ezekre pedig érdemes a legjobb falatokkal készülni! Én tuti ezt az amerikai mázas fahéjas csigát készítem el idén, hogy mindenkinek igazán édesek legyenek az ünnepek.
Az amerikai fahéjas csiga krémsajtos mázzal egy édes, illatos péksütemény, ami reggelire vagy kávé mellé tökéletes. Puha tésztája és gazdag krémsajtos íze azonnal rabul ejt.
Hozzávalók
A tésztához
A karamellás krémhez
A fahéjas töltelékhez
A tetejére
Elkészítés
Az amerikai mázas fahéjas csiga elkészítéséhez egy dagasztógép üstjébe tesszük a tejet, az élesztőt, a cukrot, a lisztet, sót, a tojásokat és a vaníliaőrleményt, és a géppel elkezdjük összedolgozni.
Amikor kezd összeállni a tészta, hozzáadagoljuk a felkockázott vajat kis részletekben. 4-5 percig dagasztjuk a tésztát, majd légmentesen lezárva 60 percig kelesztjük.
A karamellás krémhez a vajat, a cukrot, a fahéjat, a mézet és sót egy tálban robotgéppel keverni kezdjük, közben a tejszínt lassan hozzácsorgatjuk.
Egy 20 x 30 cm-es tepsi aljára kenjük a karamellás krémet úgy, hogy egyenletesen fedje mindenhol. Ezután szintén robotgéppel kikeverjük a fahéjas töltelék hozzávalóit is egy tálban.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk, egyenletesen elkenjük rajta a fahéjas tölteléket, majd levágjuk a tészta széleit, hogy egyenes oldalú téglalapot kapjunk. A hosszabbik oldalnál kezdve szorosan feltekerjük, majd 10 egyenlő csigát vágunk belőle.
Ezeket a csigákat belepakoljuk a tepsibe, majd szobahőmérsékleten további 30 percig kelesztjük. Ha megkeltek a csigák, 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük, majd 10-15 percig hűlni hagyjuk őket.
A tetejére kerülő krémsajtos máz hozzávalóit alaposan kikeverjük, lekenjük vele a csigákat és még melegében tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc
Pihentetési idő: 1 óra 45 perc
Sütési idő: 30-35 perc
A fahéj segítheti az emésztést és antioxidánsokat tartalmaz, míg a krémsajt kalciummal gazdagítja a fogakat és csontokat. Kóstold frissen sütve, és élvezd az édes, aromás pillanatot minden falattal!
Még, még, még, csigából nem elég!
Ha tetszett az amerikai mázas fahéjas csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



