Fantasztikus desszertek

Amerikaimázasfahéjascsiga

Amerikai mázas fahéjas csiga

Hozzávalók
A tésztához
300 ml
3,5%-os tej
1 csomag
porélesztő
(7 g-os kiszerelés)
50 g
kristálycukor
600 g
finomliszt + a nyújtáshoz
1 csipet
2 db
tojás
1 tk
vaníliaőrlemény
115 g
puha vaj
A karamellás krémhez
115 g
vaj
220 g
barna cukor
2 tk
őrölt fahéj
115 g
méz
1 csipet
45 ml
tejszín
A fahéjas töltelékhez
115 g
puha vaj
220 g
barna cukor
2 ek
őrölt fahéj
1 csipet
A tetejére
170 g
krémsajt
85 g
puha vaj
100 g
porcukor
1 tk
vaníliaőrlemény

Elkészítés

Az amerikai mázas fahéjas csiga elkészítéséhez egy dagasztógép üstjébe tesszük a tejet, az élesztőt, a cukrot, a lisztet, sót, a tojásokat és a vaníliaőrleményt, és a géppel elkezdjük összedolgozni. Amikor kezd összeállni a tészta, hozzáadagoljuk a felkockázott vajat kis részletekben. 4-5 percig dagasztjuk a tésztát, majd légmentesen lezárva 60 percig kelesztjük.

A karamellás krémhez a vajat, a cukrot, a fahéjat, a mézet és sót egy tálban robotgéppel keverni kezdjük, közben a tejszínt lassan hozzácsorgatjuk. Egy 20 x 30 cm-es tepsi aljára kenjük a karamellás krémet úgy, hogy egyenletesen fedje mindenhol. Ezután szintén robotgéppel kikeverjük a fahéjas töltelék hozzávalóit is egy tálban.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk, egyenletesen elkenjük rajta a fahéjas tölteléket, majd levágjuk a tészta széleit, hogy egyenes oldalú téglalapot kapjunk. A hosszabbik oldalnál kezdve szorosan feltekerjük, majd 10 egyenlő csigát vágunk belőle. Ezeket a csigákat belepakoljuk a tepsibe, majd szobahőmérsékleten további 30 percig kelesztjük. Ha megkeltek a csigák, 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük, majd 10-15 percig hűlni hagyjuk őket.

A tetejére kerülő krémsajtos máz hozzávalóit alaposan kikeverjük, lekenjük vele a csigákat és még melegében tálaljuk. 

Amerikai mázas fahéjas csiga krémsajttal
Amerikai mázas fahéjas csiga (Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Pihentetési idő: 1 óra 45 perc
  • Sütési idő: 30-35 perc

Még, még, még, csigából nem elég!

Kakaós csiga

Jalapenós-sajtos csiga

Káposztás csiga

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A téli időszakkal együtt közeleg a baráti összejövetelek ideje is. Ezekre pedig érdemes a legjobb falatokkal készülni! Én tuti ezt az amerikai mázas fahéjas csigát készítem el idén, hogy mindenkinek igazán édesek legyenek az ünnepek.

Hozzávalók

10 darabhoz
A tésztához
300 ml
3,5%-os tej
1 csomag
porélesztő
(7 g-os kiszerelés)
50 g
kristálycukor
600 g
finomliszt + a nyújtáshoz
1 csipet
2 db
tojás
1 tk
vaníliaőrlemény
115 g
puha vaj
A karamellás krémhez
115 g
vaj
220 g
barna cukor
2 tk
őrölt fahéj
115 g
méz
1 csipet
45 ml
tejszín
A fahéjas töltelékhez
115 g
puha vaj
220 g
barna cukor
2 ek
őrölt fahéj
1 csipet
A tetejére
170 g
krémsajt
85 g
puha vaj
100 g
porcukor
1 tk
vaníliaőrlemény

Az amerikai mázas fahéjas csiga elkészítéséhez egy dagasztógép üstjébe tesszük a tejet, az élesztőt, a cukrot, a lisztet, sót, a tojásokat és a vaníliaőrleményt, és a géppel elkezdjük összedolgozni. Amikor kezd összeállni a tészta, hozzáadagoljuk a felkockázott vajat kis részletekben. 4-5 percig dagasztjuk a tésztát, majd légmentesen lezárva 60 percig kelesztjük.

A karamellás krémhez a vajat, a cukrot, a fahéjat, a mézet és sót egy tálban robotgéppel keverni kezdjük, közben a tejszínt lassan hozzácsorgatjuk. Egy 20 x 30 cm-es tepsi aljára kenjük a karamellás krémet úgy, hogy egyenletesen fedje mindenhol. Ezután szintén robotgéppel kikeverjük a fahéjas töltelék hozzávalóit is egy tálban.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk, egyenletesen elkenjük rajta a fahéjas tölteléket, majd levágjuk a tészta széleit, hogy egyenes oldalú téglalapot kapjunk. A hosszabbik oldalnál kezdve szorosan feltekerjük, majd 10 egyenlő csigát vágunk belőle. Ezeket a csigákat belepakoljuk a tepsibe, majd szobahőmérsékleten további 30 percig kelesztjük. Ha megkeltek a csigák, 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük, majd 10-15 percig hűlni hagyjuk őket.

A tetejére kerülő krémsajtos máz hozzávalóit alaposan kikeverjük, lekenjük vele a csigákat és még melegében tálaljuk. 

Amerikai mázas fahéjas csiga krémsajttal
Amerikai mázas fahéjas csiga (Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Pihentetési idő: 1 óra 45 perc
  • Sütési idő: 30-35 perc

Még, még, még, csigából nem elég!

Kakaós csiga

Jalapenós-sajtos csiga

Káposztás csiga

Ha tetszett az Amerikai mázas fahéjas csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept