Egy serpenyőben magas hőfokon felforrósítjuk az olívaolajat, majd beletesszük a megtisztított csirkecombokat, és mindkét oldalukat szép aranybarnára pirítjuk.
Ha megpirultak, kiszedjük, és félretesszük őket. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk az ananászkarikák mindkét felét, majd ezeket is félretesszük.
Egy tálban összekeverjük a barna cukrot, a szójaszószt, az apróra vágott fokhagymát, a sót, a ketchupot és a fűszerpaprikát.
A serpenyőbe öntjük a szószt, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a csirkealaplevet is, és felforraljuk.
A csirkecombokat visszatesszük a forrásban lévő szószba. Közepes lángon, 30 percig főzzük a húst a szószban.
Ezután kiszedjük a csirkecombokat, majd ha szükséges, sűrű mártás állagúra forraljuk a visszamaradt levet. Az így elkészült mártással lekenjük a húsokat, illetve az ananászkarikákat, és rizzsel tálaljuk.
Ananászoscsirkecomb
Hawaii és Ázsia találkozik egy csirkén, a történet folytatását lejjebb találod. :D
Ez az ananászos csirkecomb egy igazán ütős fúziós fogás! A karamellizált ananász, a szójaszósz és a füstölt paprika egy izgalmas szószban egyesül, ami garantáltan feldobja a hétköznapi csirkét. A titok a lassú főzés és a szaftosra pirított comb – na meg a ragacsosan édes-fűszeres mártás! Nézzük, mi kell hozzá:
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
Egy serpenyőben magas hőfokon felforrósítjuk az olívaolajat, majd beletesszük a megtisztított csirkecombokat, és mindkét oldalukat szép aranybarnára pirítjuk.
Ha megpirultak, kiszedjük, és félretesszük őket. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk az ananászkarikák mindkét felét, majd ezeket is félretesszük.
Egy tálban összekeverjük a barna cukrot, a szójaszószt, az apróra vágott fokhagymát, a sót, a ketchupot és a fűszerpaprikát.
A serpenyőbe öntjük a szószt, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a csirkealaplevet is, és felforraljuk.
A csirkecombokat visszatesszük a forrásban lévő szószba. Közepes lángon, 30 percig főzzük a húst a szószban.
Ezután kiszedjük a csirkecombokat, majd ha szükséges, sűrű mártás állagúra forraljuk a visszamaradt levet. Az így elkészült mártással lekenjük a húsokat, illetve az ananászkarikákat, és rizzsel tálaljuk.

Tipp: Ha nincs friss ananászunk, használhatunk konzervet is, csak akkor egy papírtörlőn itassuk szárazra a pirítás előtt.
A szaftos csirkecombok és a karamellizált ananász kombinációja igazi ízbomba, amit nem csak nyári estéken érdemes kipróbálni. A fűszeres, enyhén édes szósz jól passzol a semlegesebb köretekhez, és remekül működik akkor is, ha valami különlegesebb fogást tennél az asztalra.
Ha unod a sima főtt rizst, mutatunk pár köretet, amitől ez az ananászos csirkecomb még jobban betalál!
Ha tetszett az Ananászos csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!