Csirkecomb receptek

Ananászoscsirkecomb

Ananászos csirkecomb
ananaszos-csirkecomb

Hozzávalók
1 ek
olívaolaj
4 db
csirkefelsőcomb
4 karika
ananász
40 g
barna cukor
1 ek
szójaszósz
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
ketchup
1 tk
füstölt fűszerpaprika
400 ml
csirkealaplé
A tálaláshoz
főtt jázminrizs

Elkészítés
  1. Egy serpenyőben magas hőfokon felforrósítjuk az olívaolajat, majd beletesszük a  megtisztított csirkecombokat, és mindkét oldalukat szép aranybarnára pirítjuk.

  2. Ha megpirultak, kiszedjük, és félretesszük őket. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk az ananászkarikák mindkét felét, majd ezeket is félretesszük.

  3. Egy tálban összekeverjük a barna cukrot, a szójaszószt, az apróra vágott fokhagymát, a sót, a ketchupot és a fűszerpaprikát.

  4. A serpenyőbe öntjük a szószt, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a csirkealaplevet is, és felforraljuk.

  5. A csirkecombokat visszatesszük a forrásban lévő szószba. Közepes lángon, 30 percig főzzük a húst a szószban.

  6. Ezután kiszedjük a csirkecombokat, majd ha szükséges, sűrű mártás állagúra forraljuk a visszamaradt levet. Az így elkészült mártással lekenjük a húsokat, illetve az ananászkarikákat, és rizzsel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Hawaii és Ázsia találkozik egy csirkén, a történet folytatását lejjebb találod. :D

Ez az ananászos csirkecomb egy igazán ütős fúziós fogás! A karamellizált ananász, a szójaszósz és a füstölt paprika egy izgalmas szószban egyesül, ami garantáltan feldobja a hétköznapi csirkét. A titok a lassú főzés és a szaftosra pirított comb – na meg a ragacsosan édes-fűszeres mártás! Nézzük, mi kell hozzá:

Hozzávalók

2 fő részére
1 ek
olívaolaj
4 db
csirkefelsőcomb
4 karika
ananász
40 g
barna cukor
1 ek
szójaszósz
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
ketchup
1 tk
füstölt fűszerpaprika
400 ml
csirkealaplé
A tálaláshoz
főtt jázminrizs

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben magas hőfokon felforrósítjuk az olívaolajat, majd beletesszük a  megtisztított csirkecombokat, és mindkét oldalukat szép aranybarnára pirítjuk.

  2. Ha megpirultak, kiszedjük, és félretesszük őket. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk az ananászkarikák mindkét felét, majd ezeket is félretesszük.

  3. Egy tálban összekeverjük a barna cukrot, a szójaszószt, az apróra vágott fokhagymát, a sót, a ketchupot és a fűszerpaprikát.

  4. A serpenyőbe öntjük a szószt, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a csirkealaplevet is, és felforraljuk.

  5. A csirkecombokat visszatesszük a forrásban lévő szószba. Közepes lángon, 30 percig főzzük a húst a szószban.

  6. Ezután kiszedjük a csirkecombokat, majd ha szükséges, sűrű mártás állagúra forraljuk a visszamaradt levet. Az így elkészült mártással lekenjük a húsokat, illetve az ananászkarikákat, és rizzsel tálaljuk.

ananaszos-csirkecomb-2
Ananászos csirkecomb (Fotó: Street Kitchen)

Tipp: Ha nincs friss ananászunk, használhatunk konzervet is, csak akkor egy papírtörlőn itassuk szárazra a pirítás előtt.

A szaftos csirkecombok és a karamellizált ananász kombinációja igazi ízbomba, amit nem csak nyári estéken érdemes kipróbálni. A fűszeres, enyhén édes szósz jól passzol a semlegesebb köretekhez, és remekül működik akkor is, ha valami különlegesebb fogást tennél az asztalra.

Ha unod a sima főtt rizst, mutatunk pár köretet, amitől ez az ananászos csirkecomb még jobban betalál!

Zöldséges rizs

Hideg bulgursaláta

Tejszínes-spenótos krumpli besütve

Ha tetszett az Ananászos csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept