A hideg bulgursaláta elkészítéséhez először a bulgurt bő, sós vízben kb. 8 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel átmossuk. Hozzáadjuk a 0,5 cm-es kockákra vágott kaliforniai paprikát, a negyedelt koktélparadicsomot, a szintén negyedelt, majd vékony szeletekre vágott uborkát, a lecsepegtetett kukoricát, a vékony szeletekre vágott zellert, a finomra vágott lila hagymát és petrezselymet, sózzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, majd az egészet alaposan összekeverjük.
Tálalásnál egy-egy kanál sóval ízesített joghurttal gazdagítjuk. Önmagában vagy köretként is kiváló.

- Elkészítési idő: 20 perc
Jó néha kicsit variálni a köreteket, hiszen annyi lehetőség van belőlük! A hideg bulgursaláta önállóan is megállja a helyét, de maga a bulgur húsok és halak mellé is szuper lehet, mint köret, valamint levesek betétjeként is szenzációs.
Pulykahúsgolyós raguleves bulgurral