Saláták

Hidegbulgursaláta

Hideg bulgursaláta

Hozzávalók
360 g
bulgur
120 g
piros kaliforniai paprika
120 g
koktélparadicsom
120 g
kígyóuborka
280 g
konzervkukorica
2 szál
angolzeller
0.5 fej
lila hagyma
(90 g/fej)
3 csokor
friss petrezselyem
100 ml
olívaolaj
A tálaláshoz
4 ek
görög joghurt

Elkészítés

A hideg bulgursaláta elkészítéséhez először a bulgurt bő, sós vízben kb. 8 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel átmossuk. Hozzáadjuk a 0,5 cm-es kockákra vágott kaliforniai paprikát, a negyedelt koktélparadicsomot, a szintén negyedelt, majd vékony szeletekre vágott uborkát, a lecsepegtetett kukoricát, a vékony szeletekre vágott zellert, a finomra vágott lila hagymát és petrezselymet, sózzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, majd az egészet alaposan összekeverjük. 

Tálalásnál egy-egy kanál sóval ízesített joghurttal gazdagítjuk. Önmagában vagy köretként is kiváló.

hideg-bulgursalata
Hideg bulgursaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Jó néha kicsit variálni a köreteket, hiszen annyi lehetőség van belőlük! A hideg bulgursaláta önállóan is megállja a helyét, de maga a bulgur húsok és halak mellé is szuper lehet, mint köret, valamint levesek betétjeként is szenzációs.

Pulykahúsgolyós raguleves bulgurral

Harisszás lazac bulgursalátával

Egyserpenyős almás tarja bulgurral

www.streetkitchen.hu

A bulgur egy egészségesebb gabona, amit szinte bármivel fel lehet dobni. Én most egy egyszerűbb, hétköznapi, semmi extra, ám rendkívül finom változatot készítettem belőle.

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 főre
360 g
bulgur
120 g
piros kaliforniai paprika
120 g
koktélparadicsom
120 g
kígyóuborka
280 g
konzervkukorica
2 szál
angolzeller
0.5 fej
lila hagyma
(90 g/fej)
3 csokor
friss petrezselyem
100 ml
olívaolaj
A tálaláshoz
4 ek
görög joghurt

A hideg bulgursaláta elkészítéséhez először a bulgurt bő, sós vízben kb. 8 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel átmossuk. Hozzáadjuk a 0,5 cm-es kockákra vágott kaliforniai paprikát, a negyedelt koktélparadicsomot, a szintén negyedelt, majd vékony szeletekre vágott uborkát, a lecsepegtetett kukoricát, a vékony szeletekre vágott zellert, a finomra vágott lila hagymát és petrezselymet, sózzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, majd az egészet alaposan összekeverjük. 

Tálalásnál egy-egy kanál sóval ízesített joghurttal gazdagítjuk. Önmagában vagy köretként is kiváló.

hideg-bulgursalata
Hideg bulgursaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Jó néha kicsit variálni a köreteket, hiszen annyi lehetőség van belőlük! A hideg bulgursaláta önállóan is megállja a helyét, de maga a bulgur húsok és halak mellé is szuper lehet, mint köret, valamint levesek betétjeként is szenzációs.

Pulykahúsgolyós raguleves bulgurral

Harisszás lazac bulgursalátával

Egyserpenyős almás tarja bulgurral

Ha tetszett a Hideg bulgursaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept