Street Kitchen

Aszaltparadicsomos,fetakrémestortillaszendvics

Aszalt paradicsomos, fetakrémes tortillaszendvics

Hozzávalók
A fetakrémhez
200 g
feta sajt
4 ek
skyr
1 ek
olaj az aszalt paradicsomról
1 csipet
morzsolt oregánó
1 csipet
morzsolt bazsalikom
1 csipet
morzsolt kakukkfű
0.25 db
citrom leve
bors
150 g
olívaolajban eltett aszalt paradicsom
Az összeállításhoz
2 db
tortillalap
50 g
vörös káposzta
1 db
sárga kaliforniai paprika

Elkészítés

Villámgyors, mégis különleges ebéd vagy vacsora? Az aszalt paradicsomos, fetakrémes tortillaszendvics 25 perc alatt elkészíthető, úgyhogy nem érdemes kihagyni egy fárasztó irodai napon sem!

A szendvicshez először a krémet készítjük el. A feta sajtot felkockázzuk, majd a skyrrel, az aszalt paradicsom olajával, a zöldfűszerekkel és a citrom kifacsart levével együtt egy késes aprítóba tesszük. Borsozzuk és darabosra zúzzuk. Ezt követően egy tálba helyezzük, majd hozzákeverjük az apró kockákra vágott aszalt paradicsomot is.

A tortillalapot megkenjük az aszalt paradicsomos fetakrémmel, erre helyezzük a vékony csíkokra vágott vörös káposztát és kaliforniai paprikát. A lap jobb és bal oldalát kissé behajtjuk, majd alulról feltekerjük (érdemes a káposzta- és paprikacsíkokat vízszintesen elhelyezni, hogy egyszerűbb dolgunk legyen). Félbevágva tálaljuk a tortillaszendvicset.

Aszalt paradicsomos, fetakrémes tortillaszendvics
Aszalt paradicsomos, fetakrémes tortillaszendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Ízlett az aszalt paradicsomos, fetakrémes tortillaszendvics? Próbáld ki ezeket is!

Túrókrémes proteines zabpalacsinta

Pármai sonkás-brokkolis zabmuffin

Reggeli palacsinta zöldséges rántottával

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Mikor ettél utoljára olyan szendvicset, amiért kár lenne késsel-villával támadni? Ez az aszalt paradicsomos tortillaszendvics nemcsak finom, hanem gyönyörűen mutat a tányéron is. Színes, ízletes és ropogós!

Hozzávalók

4 főre
A fetakrémhez
200 g
feta sajt
4 ek
skyr
1 ek
olaj az aszalt paradicsomról
1 csipet
morzsolt oregánó
1 csipet
morzsolt bazsalikom
1 csipet
morzsolt kakukkfű
0.25 db
citrom leve
bors
150 g
olívaolajban eltett aszalt paradicsom
Az összeállításhoz
2 db
tortillalap
50 g
vörös káposzta
1 db
sárga kaliforniai paprika

Villámgyors, mégis különleges ebéd vagy vacsora? Az aszalt paradicsomos, fetakrémes tortillaszendvics 25 perc alatt elkészíthető, úgyhogy nem érdemes kihagyni egy fárasztó irodai napon sem!

A szendvicshez először a krémet készítjük el. A feta sajtot felkockázzuk, majd a skyrrel, az aszalt paradicsom olajával, a zöldfűszerekkel és a citrom kifacsart levével együtt egy késes aprítóba tesszük. Borsozzuk és darabosra zúzzuk. Ezt követően egy tálba helyezzük, majd hozzákeverjük az apró kockákra vágott aszalt paradicsomot is.

A tortillalapot megkenjük az aszalt paradicsomos fetakrémmel, erre helyezzük a vékony csíkokra vágott vörös káposztát és kaliforniai paprikát. A lap jobb és bal oldalát kissé behajtjuk, majd alulról feltekerjük (érdemes a káposzta- és paprikacsíkokat vízszintesen elhelyezni, hogy egyszerűbb dolgunk legyen). Félbevágva tálaljuk a tortillaszendvicset.

Aszalt paradicsomos, fetakrémes tortillaszendvics
Aszalt paradicsomos, fetakrémes tortillaszendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Ízlett az aszalt paradicsomos, fetakrémes tortillaszendvics? Próbáld ki ezeket is!

Túrókrémes proteines zabpalacsinta

Pármai sonkás-brokkolis zabmuffin

Reggeli palacsinta zöldséges rántottával

Ha tetszett az Aszalt paradicsomos, fetakrémes tortillaszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept