Köretek

Aszaltparadicsomos–olívás–gránátalmásbulgurtabulé

Aszalt paradicsomos–olívás–gránátalmás bulgurtabulé
aszalt-paradicsomos-olivas-granatalmas-bulgurtabule

Hozzávalók
200 g
bulgur
200 ml
víz
100 g
aszalt paradicsom
100 g
magozott olívabogyó
0.25 csokor
petrezselyem
0.25 csokor
menta
0.25 csokor
bazsalikom
0.25 csokor
snidling
1 db
gránátalma
50 g
fenyőmag
0.5 db
citrom
1 ek
balzsamecet
2 ek
olívaolaj
1 ek
méz
1 mk
őrölt római kömény

Elkészítés
  1. A bulgurt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a vizet, sózzuk, majd lefedve betesszük a mikróba 10 percre 800 W-on. Mikor teljesen beszívta az összes vizet, kivesszük és még 5 percig hagyjuk pihenni.

  2. Ezután egy villával fellazítjuk, majd belekeverjük a nem túl finomra vágott aszalt paradicsomot, olívabogyót és a zöldfűszereket.

  3. Hozzáadjuk a gránátalma kiütögetett magjait és a fenyőmagot is. Belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét.

  4. A dresszinghez kikeverjük a balzsamecetet az olívaolajjal, a mézzel és a római köménnyel, majd ezzel is nyakon öntjük a bulgurt. Végül alaposan átkeverjük. 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A karácsony remek alkalom, hogy elrugaszkodjunk a megszokott köretektől, és bátran kísérletezzünk új ízekkel. Ez az aszalt paradicsomos–olívás–gránátalmás bulgurtabulé mediterrán frissességet ötvöz az ünnepek vibráló színeivel: egyszerre üde, illatos és izgalmas. A fűszernövények zamata, a gránátalma rubinvörös ragyogása és a bulgur kellemes könnyedsége olyan fogást alkot, amely bármely ünnepi menüt elegánsan emel új szintre.

pictogram

Vega

Ez a bulgurtabulé megmutatja, hogy egy különleges ünnepi körethez nem kell órákat a konyhában tölteni. Pár friss alapanyag, egy kis kreativitás – és már kész is, minimális energiabefektetéssel. :)

Hozzávalók

4 fő részére
200 g
bulgur
200 ml
víz
100 g
aszalt paradicsom
100 g
magozott olívabogyó
0.25 csokor
petrezselyem
0.25 csokor
menta
0.25 csokor
bazsalikom
0.25 csokor
snidling
1 db
gránátalma
50 g
fenyőmag
0.5 db
citrom
1 ek
balzsamecet
2 ek
olívaolaj
1 ek
méz
1 mk
őrölt római kömény

Elkészítés

  1. A bulgurt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a vizet, sózzuk, majd lefedve betesszük a mikróba 10 percre 800 W-on. Mikor teljesen beszívta az összes vizet, kivesszük és még 5 percig hagyjuk pihenni.

  2. Ezután egy villával fellazítjuk, majd belekeverjük a nem túl finomra vágott aszalt paradicsomot, olívabogyót és a zöldfűszereket.

  3. Hozzáadjuk a gránátalma kiütögetett magjait és a fenyőmagot is. Belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét.

  4. A dresszinghez kikeverjük a balzsamecetet az olívaolajjal, a mézzel és a római köménnyel, majd ezzel is nyakon öntjük a bulgurt. Végül alaposan átkeverjük. 

5-meguszos-karacsonyi-koret-mikroban-13
Aszalt paradicsomos–olívás–gránátalmás bulgurtabulé (Fotó: Street Kitchen)

Simán feldob egy sült csirkét, halat vagy akár egy vegán főételt is, de még egy pörkölt mellett sem szégyenkezik. A savanykás gránátalma, a fenyőmag roppanása és a zöldfűszeres frissesség együtt annyira működik, hogy simán lehet belőle a karácsony új kedvence. Ráadásul hidegen, másnap is brutál jó!

Ha rákattantál a bulgurra (mi megértjük!), mutatunk még pár szuper ötletet, amivel variálhatod – legyen szó ünnepi köretről vagy egy gyors hétköznapi kajáról:

Zöldséges bulgur

Citrusos bulgursaláta

Póréhagymás bulgurrizottó

Ha tetszett az aszalt paradicsomos–olívás–gránátalmás bulgurtabulé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése