A bulgurt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a vizet, sózzuk, majd lefedve betesszük a mikróba 10 percre 800 W-on. Mikor teljesen beszívta az összes vizet, kivesszük és még 5 percig hagyjuk pihenni.
Ezután egy villával fellazítjuk, majd belekeverjük a nem túl finomra vágott aszalt paradicsomot, olívabogyót és a zöldfűszereket.
Hozzáadjuk a gránátalma kiütögetett magjait és a fenyőmagot is. Belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét.
A dresszinghez kikeverjük a balzsamecetet az olívaolajjal, a mézzel és a római köménnyel, majd ezzel is nyakon öntjük a bulgurt. Végül alaposan átkeverjük.
Aszaltparadicsomos–olívás–gránátalmásbulgurtabulé
A karácsony remek alkalom, hogy elrugaszkodjunk a megszokott köretektől, és bátran kísérletezzünk új ízekkel. Ez az aszalt paradicsomos–olívás–gránátalmás bulgurtabulé mediterrán frissességet ötvöz az ünnepek vibráló színeivel: egyszerre üde, illatos és izgalmas. A fűszernövények zamata, a gránátalma rubinvörös ragyogása és a bulgur kellemes könnyedsége olyan fogást alkot, amely bármely ünnepi menüt elegánsan emel új szintre.
Vega
Ez a bulgurtabulé megmutatja, hogy egy különleges ünnepi körethez nem kell órákat a konyhában tölteni. Pár friss alapanyag, egy kis kreativitás – és már kész is, minimális energiabefektetéssel. :)
Hozzávalók
Elkészítés
A bulgurt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a vizet, sózzuk, majd lefedve betesszük a mikróba 10 percre 800 W-on. Mikor teljesen beszívta az összes vizet, kivesszük és még 5 percig hagyjuk pihenni.
Ezután egy villával fellazítjuk, majd belekeverjük a nem túl finomra vágott aszalt paradicsomot, olívabogyót és a zöldfűszereket.
Hozzáadjuk a gránátalma kiütögetett magjait és a fenyőmagot is. Belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét.
A dresszinghez kikeverjük a balzsamecetet az olívaolajjal, a mézzel és a római köménnyel, majd ezzel is nyakon öntjük a bulgurt. Végül alaposan átkeverjük.

Simán feldob egy sült csirkét, halat vagy akár egy vegán főételt is, de még egy pörkölt mellett sem szégyenkezik. A savanykás gránátalma, a fenyőmag roppanása és a zöldfűszeres frissesség együtt annyira működik, hogy simán lehet belőle a karácsony új kedvence. Ráadásul hidegen, másnap is brutál jó!
Ha rákattantál a bulgurra (mi megértjük!), mutatunk még pár szuper ötletet, amivel variálhatod – legyen szó ünnepi köretről vagy egy gyors hétköznapi kajáról:
Ha tetszett az aszalt paradicsomos–olívás–gránátalmás bulgurtabulé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



-huU69M.webp)