Vegetáriánus ételek

Zöldségesbulgur

Zöldséges bulgur
Zöldséges bulgur lábasban

Hozzávalók
4 ek
olívaolaj
2 szál
sárgarépa
(125 g/szál)
350 g
piros kaliforniai paprika
2 fej
vöröshagyma
(95 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
200 g
cukkini
bors
200 g
bulgur
500 ml
zöldségalaplé
120 g
zöldborsó
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés
  1. Felhevítjük az olajat egy lábasban, és beledobjuk a megtisztított és apró kockákra vágott zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, alaposan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a bulgurt is és tovább pirítjuk. 

  2. Felöntjük a zöldségalaplével, és közepesen alacsony lángon addig főzzük, amíg elpárolog róla a folyadék és a bulgur teljesen megpuhul.

  3. Beleforgatjuk a zöldborsót és a finomra vágott petrezselyemet, és tálalhatjuk is.

www.streetkitchen.hu

Friss, színes és tápláló egytálétel, ami pillanatok alatt elkészül! A zöldséges bulgur könnyű, mégis laktató fogás, tele ropogós zöldségekkel és friss fűszerekkel. Tökéletes hétköznapi vacsorának vagy akár köretnek is, ha valami egészségeset és ízleteset szeretnél az asztalra tenni.

pictogram

Vega

pictogram

Vegán

A zöldséges bulgur igazi jolly joker: gyorsan elkészül, tápláló, jól fűszerezhető, és szinte mindenhez passzol – legyen szó húsról, halról, grillzöldségekről vagy akár csak egy tükörtojásról a tetején.

Melegen köretként, hidegen salátaként is működik, és jól bírja a tárolást – másnapra még jobban összeérnek az ízek. Ha szeretnéd tartalmasabbra, mehet bele egy kis feta sajt, pirított magvak vagy csicseriborsó is. Könnyű, de mégis laktató – igazi hétköznapi megmentő.

Hozzávalók

4 főre
4 ek
olívaolaj
2 szál
sárgarépa
(125 g/szál)
350 g
piros kaliforniai paprika
2 fej
vöröshagyma
(95 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
200 g
cukkini
bors
200 g
bulgur
500 ml
zöldségalaplé
120 g
zöldborsó
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

  1. Felhevítjük az olajat egy lábasban, és beledobjuk a megtisztított és apró kockákra vágott zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, alaposan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a bulgurt is és tovább pirítjuk. 

  2. Felöntjük a zöldségalaplével, és közepesen alacsony lángon addig főzzük, amíg elpárolog róla a folyadék és a bulgur teljesen megpuhul.

  3. Beleforgatjuk a zöldborsót és a finomra vágott petrezselyemet, és tálalhatjuk is.

Zöldséges bulgur lábasban
Zöldséges bulgur (Fotó: Street Kitchen)

A bulgur búzatöret, amit a közel-keleti és a török konyhában török rizsnek is neveznek. A rizsnél rostosabb, könnyebben emészthető, mégis hasonlóan semleges alap, szóval szépen átveszi a zöldségek és a fűszerek ízét. Kiváló alap egytálételekhez, de még töltelékekhez vagy rakott zöldségek készítéséhez is. Arról nem is beszélve, hogy van, ahol akár édesen is készítik ezt a köretet.

Ha maradnál a húsmentes vonalon, ezeket fogyaszd a zöldséges bulgur mellé:

Rántott karfiol air fryerben

Gombapörkölt 4-féle gombából

Sült kelbimbó

Ha tetszett a zöldséges bulgur receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept