Az avokádókrémet szinte mindenki ismeri, de ha felturbózzuk még sok friss zöldfűszerrel és pirított cukkinivel, egy szuper szendvicskrémet kapunk, ami pirítóssal akár reggelire, akár a haveroknak egy kertipartira remek választás lesz. Tálald friss zöldségekkel: az uborka, a répa, a spárga mind-mind tökéletesen illenek ehhez a mártogatóshoz. Remek társa lehet egy fokhagymás vagy éppen egy salsa szósznak. Együtt tálalva őket egy igazi tapas bárban érezheted magad a vendégeiddel együtt.

Hogyan készül az avokádókrém?
Apró kockákra vágjuk a cukkinit, egy kevés olívaolajon lepirítjuk, félretesszük. Az avokádót meghámozzuk, az újhagymát nagyobb darabokra vágjuk, a jalapeno paprikák erezetét és magjait eltávolítjuk, majd minden más hozzávalóval együtt aprítógépbe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal és ráfacsarjuk egy citrom levét. Az egészet lezúzzuk és végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Pirítósra kenve tálaljuk.



