Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 5 szelet (10 dkg) mortadella
- 5 szelet (10 dkg) sonka
- 100 g mozzarella vagy füstölt sajt
- 2 db tojás
- só
- bors (ha van frissen őrölhető, az még jobb)
- 3 ek extra szűz olivaolaj
- 50 g reszelt parmezán
- 1 csipet frissen őrölt szerecsendió
- 20 g kenyérmorzsa
Gateau de patate: az olasz tepsis krumpli
Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 5 szelet (10 dkg) mortadella
- 5 szelet (10 dkg) sonka
- 100 g mozzarella vagy füstölt sajt
- 2 db tojás
- só
- bors (ha van frissen őrölhető, az még jobb)
- 3 ek extra szűz olivaolaj
- 50 g reszelt parmezán
- 1 csipet frissen őrölt szerecsendió
- 20 g kenyérmorzsa
A hámozott, főtt burgonyát egy krumplinyomó segítségével áttörjük. A mortadellát, a sonkát és a mozzarellát felkockázzuk és a burgonyához adjuk. Ráütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele 2 kanál olívaolajat, beleszórjuk a reszelt parmezán nagy részét, az őrölt szerecsendiót és kézzel átdolgozzuk a masszát.
Egy hőálló edényt meglocsolunk kb. 1 evőkanálnyi olívaolajjal, megszórjuk a kenyérmorzsával és elegyengetjük benne a burgonyás masszát. A tetejére még kevés parmezánt és zsemlemorzsát hintünk, pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálaláskor kevés parmezánnal még megszórjuk.