Hirdetés

Ázsiai zöldségfasírt mogyorós mártogatóssal

Hirdetés

Ázsiai zöldségfasírt mogyorós mártogatóssal

Hajlamosak vagyunk ferde szemmel nézni a zöldségfasírtra, gyakori kérdésként merül fel az, hogy „de hát miért nincs benne hús?”. Na ez a recept erre a sztereotípiára rácáfol, ugyanis miután lefotóztuk őket, „véletlenül” 10 perc alatt eltűntek a fasírtok. A gyömbér és az ázsiai ízvilágú mártogatós gyönyörűen felrakja az i-re a pontot, mindenképp próbáljátok ki!
Hirdetés

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 300 g burgonya
  • 1 cukkini
  • 1 kis fej hagyma
  • 4 ek liszt
  • 1 ek szezámolaj (sima napraforgóolaj is jó)
  • 1 hüvelyknyi gyömbér
  • 1 csokor koriander
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj a sütéshez

A mártogatóshoz:

  • 1  ek szezámolaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 kis chili
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek szójaszósz
  • 2 ek mogyoróvaj
  • 1 kis konzerv kókusztej
  • 100 ml víz
Fotó: Fördős Peti

Lereszeljük a burgonyát és a cukkinit, besózzuk, majd 15 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ha letelt a pihenő, kinyomkodjuk a lereszelt zöldségek levét, és hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a lisztet, az olajat, a lereszelt gyömbért, a koriandert és a fokhagymát. Alaposan összekeverjük, majd hosszúkás gombócokat formázunk a masszából és forró olajban aranybarnára sütjük a fasírtokat.

Fotó: Fördős Peti

A mártogatóshoz felkockázzuk a hagymát, és üvegesre pároljuk az olajon. Jöhet hozzá a zúzott fokhagyma, a chili, a barna cukor, a szójaszósz és a mogyoróvaj. Egy habverő segítségével alaposan összekeverjük a serpenyőben a hozzávalókat, majd hozzáöntjük a kókusztejet és a vizet. Egy utolsót rottyantunk rajta és már tunkolhatjuk is a fasírtokat ebbe az isteni szószba.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások