Alapreceptek

Babaganoush,alegtutibbpadlizsánkrém

Baba ganoush, a legtutibb padlizsánkrém

Hozzávalók
A tálaláshoz
2 db
padlizsán
1 gerezd
fokhagyma
2 - 3 ek
tahini
0.5 db
citrom leve
4 ek
olívaolaj
só, bors
1 csipet
őrölt római kömény
2 db
pita
olaj

Elkészítés

A padlizsánt 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg jól meg nem ég. Minél sültebb, annál jobb, de sütés előtt érdemes egy-két helyen megszurkálni, hogy ne durranjon szét a sütőben. Ezután hagyjuk kihűlni, majd kikaparjuk a belsejét, és vagy egy aprítógépben lezúzzuk a többi hozzávalóval, vagy egy deszkára rakjuk, elkezdjük felaprítani, és belekeverjük a zúzott fokhagymát, a tahinit, a citromlevet, az olívaolajat, majd fűszerezzük. 

A pitákat cikkekre vágjuk, enyhén kiolajozott serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalát, és sózzuk is. A krémet a pitával tálaljuk.

Baba ganoush, a legtutibb padlizsánkrém

www.streetkitchen.hu

Ez a kedvenc padlizsánkrémem. Ez a füstös íz, amit a sütés ad a padlizsánnak, és a pirított pita… minden reggel tudnám ezt enni!

Hozzávalók

4 főre
A tálaláshoz
2 db
padlizsán
1 gerezd
fokhagyma
2 - 3 ek
tahini
0.5 db
citrom leve
4 ek
olívaolaj
só, bors
1 csipet
őrölt római kömény
2 db
pita
olaj

A padlizsánt 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg jól meg nem ég. Minél sültebb, annál jobb, de sütés előtt érdemes egy-két helyen megszurkálni, hogy ne durranjon szét a sütőben. Ezután hagyjuk kihűlni, majd kikaparjuk a belsejét, és vagy egy aprítógépben lezúzzuk a többi hozzávalóval, vagy egy deszkára rakjuk, elkezdjük felaprítani, és belekeverjük a zúzott fokhagymát, a tahinit, a citromlevet, az olívaolajat, majd fűszerezzük. 

A pitákat cikkekre vágjuk, enyhén kiolajozott serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalát, és sózzuk is. A krémet a pitával tálaljuk.

Baba ganoush, a legtutibb padlizsánkrém

Ha tetszett a Baba ganoush, a legtutibb padlizsánkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept