Street food

Baconneléssajttaltöltöttlángos

Baconnel és sajttal töltött lángos

Hozzávalók
A tésztához
300 ml
víz
1 tk
cukor
25 g
élesztő
500 g
liszt
1 tk
2 ek
olaj
A töltelékhez
300 g
bacon
300 g
reszelt trappista sajt
olaj a sütéshez
A tálaláshoz
300 ml
tejföl
2 gerezd
fokhagyma
só, bors

Elkészítés
A vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval,  majd hozzáadjuk az élesztős vizet és az olajat. 10 perc dagasztás után, 40-60 percig pihentetjük,, hogy a duplájára keljen a tészta. A bacont felszeleteljük és lepirítjuk, majd a megkelt tésztát 4 részre osztjuk, gömb alakúra formázzuk, és sodrófával  nagyjából 1 centi vastag köröket formázunk belőlük.
Az egyik felére halmozzuk a bacont, majd a reszelt sajtot, és félbehajtjuk, majd alaposan összenyomkodjuk a szélét, nehogy a töltelék kifolyjon. Kb. 180 fokos bő olajban, szép aranybarnára sütjük a lángosokat, nagyjából 5-8 perc alatt. [caption id="" align="alignnone" width="1152"]
A töltött lángos tálalása[/caption]A zúzott fokhagymát a tejföllel, sóval és borssal összekeverjük, és mártogatósként a lángos mellé kínáljuk.Ha tetszett a töltött lángos receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A lángos az a kaja, amit minden évszakban, minden étkezésként szívesen fogyaszt az ember. Ez most egy pirított baconnel és sajttal töltött verzió, ami baromi finom lett, de készülj fel, hogy ezután egy darabig semmit nem fogsz enni, mert annyira laktató! :D

Hozzávalók

4 darabhoz
A tésztához
300 ml
víz
1 tk
cukor
25 g
élesztő
500 g
liszt
1 tk
2 ek
olaj
A töltelékhez
300 g
bacon
300 g
reszelt trappista sajt
olaj a sütéshez
A tálaláshoz
300 ml
tejföl
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
A vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval,  majd hozzáadjuk az élesztős vizet és az olajat. 10 perc dagasztás után, 40-60 percig pihentetjük,, hogy a duplájára keljen a tészta. A bacont felszeleteljük és lepirítjuk, majd a megkelt tésztát 4 részre osztjuk, gömb alakúra formázzuk, és sodrófával  nagyjából 1 centi vastag köröket formázunk belőlük.
Az egyik felére halmozzuk a bacont, majd a reszelt sajtot, és félbehajtjuk, majd alaposan összenyomkodjuk a szélét, nehogy a töltelék kifolyjon. Kb. 180 fokos bő olajban, szép aranybarnára sütjük a lángosokat, nagyjából 5-8 perc alatt. [caption id="" align="alignnone" width="1152"]
A töltött lángos tálalása[/caption]A zúzott fokhagymát a tejföllel, sóval és borssal összekeverjük, és mártogatósként a lángos mellé kínáljuk.Ha tetszett a töltött lángos receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Baconnel és sajttal töltött lángos receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept