Adventi kalendárium

Baconöscsirkeroládkrumplipüréveléssültcsicseriborsóval

Baconös csirkerolád krumplipürével és sült csicseriborsóval

Hozzávalók
Húshoz
400 g
csirkemell
8 db
aszaltparadicsom
8 levél
bazsalikom
60 ml
tejszín
1 gerezd
fokhagyma
bors
10 szelet
bacon kb.
A csicseriborsóhoz
310 g
konzerv csicseriborsó
2 ág
kakukkfű
bors
2 ek
olívaolaj
20 g
parmezán
0.5 fej
salotta hagyma
Krumplipüréhez
400 g
krumpli
150 g
tejföl
Tálaláshoz
0.5 csokor
friss petrezselyem
100 g
vaj

Elkészítés

A baconos csirkerolád elkészítéséhez a csirkemell belső “szűz” részét levágjuk, és egy konyhai aprítógépbe tesszük, majd az így megmaradt húst egy éles késsel kinyitjuk, azaz egy szép nagy szeletté formázzuk.

Az aprítógépbe tesszük a hús mellé az aszalt paradicsomot, a bazsalikomleveleket, a tejszínt, sózzuk, és hozzátesszük a fokhagymát is, majd pépesítjük.

A húst a klopfolás után sózzuk, borsozzuk. Egy folpackot kiterítünk a pultra. Egymás mellé érintőlegesen felsorakoztatjuk a baconszeleteket, ráhelyezzük a húst, megkenjük a töltelékkel, és a fólia segítségével szorosan feltekerjük. A végeit megcsomózzuk, majd egy újabb réteg fóliába tekerjük. Itt még nincs vége a csomagolásnak, ugyanis ezután még két réteg alufóliába is becsomagoljuk. Egy sütőformába öntünk kb. 2 ujjnyi vizet, belehelyezzük a roládot, és 140 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megpároljuk.

A csicseriborsót lecsepegtetjük, és átmossuk, majd egy zsírpapírral borított tepsibe tesszük. Rámorzsoljuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.

A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és enyhén sós, bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd egy krumplinyomón átnyomjuk. Hozzáadjuk a vajat, megvárjuk, míg elolvad, majd belekeverjük a tejfölt is, végül sózzuk.

A csicseriborsót kivesszük a sütőből, ráreszeljük a parmezánt, és megszórjuk az apró kockákra vágott hagymával is.

A húst kivesszük a sütőből, leitatjuk róla a felesleges nedvességet, és közepesen erős lángon körbepirítjuk egy serpenyőben.

Tányérra szedjük a krumplipürét, rátesszük a felszeletelt húst, rászórjuk a csicseriborsót és a friss, felaprított petrezselymet is.

baconos csirkerolád krumplipürével és sült csicseriborsóval
Baconos csirkerolád krumplipürével és sült csicseriborsóval

Elkészítési idő: 90 perc

Még több rolád:

Arabos marharolád mogyoróvajas hummusszal és fűszeres édesburgonyával
Marhahúsroládos hot dog
Csokis rolád

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy roppant mutatós étel, ami egészen biztos feldobja majd az ünnepi asztalt. És meglátod, ha karácsonykor elkészíted, a család az év többi napján is követelni fogja. Egy kis odafigyelést igényel az elkészítése, de mindenképp megéri.

Hozzávalók

2 főre
Húshoz
400 g
csirkemell
8 db
aszaltparadicsom
8 levél
bazsalikom
60 ml
tejszín
1 gerezd
fokhagyma
bors
10 szelet
bacon kb.
A csicseriborsóhoz
310 g
konzerv csicseriborsó
2 ág
kakukkfű
bors
2 ek
olívaolaj
20 g
parmezán
0.5 fej
salotta hagyma
Krumplipüréhez
400 g
krumpli
150 g
tejföl
Tálaláshoz
0.5 csokor
friss petrezselyem
100 g
vaj

A baconos csirkerolád elkészítéséhez a csirkemell belső “szűz” részét levágjuk, és egy konyhai aprítógépbe tesszük, majd az így megmaradt húst egy éles késsel kinyitjuk, azaz egy szép nagy szeletté formázzuk.

Az aprítógépbe tesszük a hús mellé az aszalt paradicsomot, a bazsalikomleveleket, a tejszínt, sózzuk, és hozzátesszük a fokhagymát is, majd pépesítjük.

A húst a klopfolás után sózzuk, borsozzuk. Egy folpackot kiterítünk a pultra. Egymás mellé érintőlegesen felsorakoztatjuk a baconszeleteket, ráhelyezzük a húst, megkenjük a töltelékkel, és a fólia segítségével szorosan feltekerjük. A végeit megcsomózzuk, majd egy újabb réteg fóliába tekerjük. Itt még nincs vége a csomagolásnak, ugyanis ezután még két réteg alufóliába is becsomagoljuk. Egy sütőformába öntünk kb. 2 ujjnyi vizet, belehelyezzük a roládot, és 140 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megpároljuk.

A csicseriborsót lecsepegtetjük, és átmossuk, majd egy zsírpapírral borított tepsibe tesszük. Rámorzsoljuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.

A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és enyhén sós, bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd egy krumplinyomón átnyomjuk. Hozzáadjuk a vajat, megvárjuk, míg elolvad, majd belekeverjük a tejfölt is, végül sózzuk.

A csicseriborsót kivesszük a sütőből, ráreszeljük a parmezánt, és megszórjuk az apró kockákra vágott hagymával is.

A húst kivesszük a sütőből, leitatjuk róla a felesleges nedvességet, és közepesen erős lángon körbepirítjuk egy serpenyőben.

Tányérra szedjük a krumplipürét, rátesszük a felszeletelt húst, rászórjuk a csicseriborsót és a friss, felaprított petrezselymet is.

baconos csirkerolád krumplipürével és sült csicseriborsóval
Baconos csirkerolád krumplipürével és sült csicseriborsóval

Elkészítési idő: 90 perc

Még több rolád:

Arabos marharolád mogyoróvajas hummusszal és fűszeres édesburgonyával
Marhahúsroládos hot dog
Csokis rolád

Ha tetszett a Baconös csirkerolád krumplipürével és sült csicseriborsóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept