A baklava-torta első lépéseként a szóráshoz használt magkeveréket készítjük el. Ehhez a magvakat aprítóval apróra zúzzuk, és összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a szerecsendióval. A réteslapokat kicsomagoljuk, és ha nagy méretű lapokkal dolgozunk, kettévágjuk őket. A tortaforma aljába rétegezünk 3 db félbehajtott lapot úgy, hogy minden réteg közé kenünk az olvasztott vajból. Erre jön újra egy kis vaj, szórunk rá egy réteget a magos keverékből, majd újra mehet rá 3-4 réteg vajas réteslap, cukros magvak, újabb réteg vajas réteslap és cukros magos szórás.
Az utolsó 3-4 réteslappal zárjuk a sort. A tortaformában egy éles késsel felszeleteljük a baklavát 12 szeletre, meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal, és szórunk még rá magokat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
A sziruphoz a vizet, a cukrot, a fahéjat, a mézet, illetve a narancs reszelt héját és kifacsart levét egy lábasba rakjuk és 10-15 percig forraljuk, majd félrerakjuk hűlni. A frissen sült baklavát még forrón meglocsoljuk a sziruppal, majd mikor kihűlt, szeleteljük.
A krémhez robotgéppel kihabosítjuk a mascarponét, belekeverjük a porcukrot és a vaníliaaromát, és habzsákból minden szeletre nyomunk egy adag krémet. A tetejét még egy kevés aprított magkeverékkel díszítjük.

- Elkészítési idő: 35-40 perc
- Sütési idő: kb. 40 perc