Húsételek

Balzsamecetes-meggyesoldalaskelbimbóstésztasalátával

Balzsamecetes-meggyes oldalas kelbimbós tésztasalátával

Hozzávalók
Hozzávalók
1 - 1.2 kg
sertésoldalas egészben
A mázhoz
5 ek
balzsamecet
2 ek
olívaolaj
3 tk
meggylekvár
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
méz
3 tk
frissen őrölt bors
2 ek
meggybefőtt
1 tk
kakukkfű
A tésztasalihoz
500 g
friss tisztított kelbimbó
200 g
cavatelli tészta
5 szelet
bacon
3 gerezd
fokhagyma
6 - 7 db
kápia paprika
só, bors

Elkészítés
A máz hozzávalóit egy aprítógépben egyneművé zúzzuk. Bekenjük vele az oldalast, tepsire rakjuk és 160 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni. 1 óra múlva megfordítjuk és lekenjük a tetejét a szafttal. Ezt megismételjük újabb 1 óra elteltével. Ezután még 15 percig sütjük (összesen 2 óra 15 percet sül).
Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Ha megsült a hús, kivesszük és legmagasabb fokozatra kapcsoljuk a sütőt. Egy tepsire rakjuk a paprikákat és addig sütjük, míg a héjuk megfeketedik. A megsült paprikákat egy tálba dobjuk, alufóliával lefedjük és megvárjuk, amíg kihűl. Utána könnyedén lehúzzuk a héját és nagyobb darabokra vágjuk.
Egy serpenyőben az apróra vágott bacont lepirítjuk, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékon a felezett kelbimbókat aranybarnára sütjük. Beleforgatjuk a feldarabolt sült paprikát, a főtt tésztát, bacont, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymákat és ezzel tálaljuk az oldalast.

www.streetkitchen.hu

Ha éppen életetek legjobb sült oldalas receptjét kerestétek, akkor megtaláltátok! :D Ez most tényleg nem túlzás (bár, mi amúgy sem szoktunk :) ). Édes, mégis savanykás, és ahogy a balzsamecetes máz rákaramellizálódik az egész zsíros, szaftos husira azalatt a bő két óra alatt… na jó, szerintem most sütök egy másik adagot. :D

Hozzávalók

4 főre
Hozzávalók
1 - 1.2 kg
sertésoldalas egészben
A mázhoz
5 ek
balzsamecet
2 ek
olívaolaj
3 tk
meggylekvár
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
méz
3 tk
frissen őrölt bors
2 ek
meggybefőtt
1 tk
kakukkfű
A tésztasalihoz
500 g
friss tisztított kelbimbó
200 g
cavatelli tészta
5 szelet
bacon
3 gerezd
fokhagyma
6 - 7 db
kápia paprika
só, bors
A máz hozzávalóit egy aprítógépben egyneművé zúzzuk. Bekenjük vele az oldalast, tepsire rakjuk és 160 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni. 1 óra múlva megfordítjuk és lekenjük a tetejét a szafttal. Ezt megismételjük újabb 1 óra elteltével. Ezután még 15 percig sütjük (összesen 2 óra 15 percet sül).
Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Ha megsült a hús, kivesszük és legmagasabb fokozatra kapcsoljuk a sütőt. Egy tepsire rakjuk a paprikákat és addig sütjük, míg a héjuk megfeketedik. A megsült paprikákat egy tálba dobjuk, alufóliával lefedjük és megvárjuk, amíg kihűl. Utána könnyedén lehúzzuk a héját és nagyobb darabokra vágjuk.
Egy serpenyőben az apróra vágott bacont lepirítjuk, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékon a felezett kelbimbókat aranybarnára sütjük. Beleforgatjuk a feldarabolt sült paprikát, a főtt tésztát, bacont, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymákat és ezzel tálaljuk az oldalast.

Ha tetszett a Balzsamecetes-meggyes oldalas kelbimbós tésztasalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept