Receptek

Bánhmi,nemfogodmegbánni!

Bánh mi, nem fogod megbánni!

Hozzávalók
A sertésszűzhöz
35 dkg
sertésszűz
2 ek
szójaszósz
1 ek
szezámolaj (elhagyható)
1.5 ek
méz
0.5 tk
fokhagyma granulátum
0.25 tk
őrölt gyömbér
2 - 3 ek
olívaolaj
chili pelyhek
bors
A marinált zöldségekhez
2 db
sárgarépa
2 db
retek
2 dl
víz
0.5 dl
ecet
2 tk
barnacukor
1 csipet
A májpástétomhoz
30 dkg
sertésmáj
1 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
olaj
1 - 1.5 dl
vörösbor
0.5 tk
0.5 tk
szárított kakukkfű
só, bors
0.45 csokor
petrezselyem
Az összeállításhoz
1 db
baguette
2 - 3 levél
saláta
majonéz
1.5 dl
tejszín

Elkészítés

A húst ujjnyi szeletekre vágjuk, átdolgozzuk húslapítóval és egy tálban elrendezzük őket. Meglocsoljuk szójaszósszal, szezámolajjal, mézzel, megszórjuk fokhagyma granulátummal, gyömbérrel, chilivel és borssal. Az egészet alaposan összemasszírozzuk, majd egy kicsit hűtőben pihentetjük. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és két részletben lesütjük benne a hússzeleteket.

A marinált zöldségekhez egy tálban alaposan összekeverjük a vizet, ecetet, sót, barnacukrot és a vékony szeletekre vágott répát, retket, majd állni hagyjuk.

img_0374.JPG

Egy serpenyőben olajat hevítünk amiben lepirítjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott májat, összekeverjük és tovább sütjük. Ha lepirult, felöntjük borral és  kissé összerottyantjuk az egészet. Hozzáadjuk a majorannát, kakukkfüvet, finomra vágott petrezselymet, sózzuk és borsozzuk. Az egészet késes aprítóba tesszük, tejszínt adunk hozzá és krémes állagúvá aprítjuk.

Összeállítjuk a szendvicset. A baguettet félbe vágjuk és az alját májkrémmel, a tetejét pedig majonézzel kenjük meg. A májkrémre teszünk pár levél salátát, arra szép sorba a szűzérméket amire a lecsöpögtetett, marinált zöldségek kerülnek.

www.streetkitchen.hu

Szalámis szendvics helyett most csináljatok inkább egy menő, vietnámi szendót, amiben van egy csomó király alapanyag, pl. sertésszűz és marinált zöldségek. Akár ebédre vagy vacsorára is tökéletes! Próbáljátok ki!

Hozzávalók

1 baguetthez
A sertésszűzhöz
35 dkg
sertésszűz
2 ek
szójaszósz
1 ek
szezámolaj (elhagyható)
1.5 ek
méz
0.5 tk
fokhagyma granulátum
0.25 tk
őrölt gyömbér
2 - 3 ek
olívaolaj
chili pelyhek
bors
A marinált zöldségekhez
2 db
sárgarépa
2 db
retek
2 dl
víz
0.5 dl
ecet
2 tk
barnacukor
1 csipet
A májpástétomhoz
30 dkg
sertésmáj
1 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
olaj
1 - 1.5 dl
vörösbor
0.5 tk
0.5 tk
szárított kakukkfű
só, bors
0.45 csokor
petrezselyem
Az összeállításhoz
1 db
baguette
2 - 3 levél
saláta
majonéz
1.5 dl
tejszín

A húst ujjnyi szeletekre vágjuk, átdolgozzuk húslapítóval és egy tálban elrendezzük őket. Meglocsoljuk szójaszósszal, szezámolajjal, mézzel, megszórjuk fokhagyma granulátummal, gyömbérrel, chilivel és borssal. Az egészet alaposan összemasszírozzuk, majd egy kicsit hűtőben pihentetjük. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és két részletben lesütjük benne a hússzeleteket.

A marinált zöldségekhez egy tálban alaposan összekeverjük a vizet, ecetet, sót, barnacukrot és a vékony szeletekre vágott répát, retket, majd állni hagyjuk.

img_0374.JPG

Egy serpenyőben olajat hevítünk amiben lepirítjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott májat, összekeverjük és tovább sütjük. Ha lepirult, felöntjük borral és  kissé összerottyantjuk az egészet. Hozzáadjuk a majorannát, kakukkfüvet, finomra vágott petrezselymet, sózzuk és borsozzuk. Az egészet késes aprítóba tesszük, tejszínt adunk hozzá és krémes állagúvá aprítjuk.

Összeállítjuk a szendvicset. A baguettet félbe vágjuk és az alját májkrémmel, a tetejét pedig majonézzel kenjük meg. A májkrémre teszünk pár levél salátát, arra szép sorba a szűzérméket amire a lecsöpögtetett, marinált zöldségek kerülnek.

Ha tetszett a Bánh mi, nem fogod megbánni! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept