Megúszós sütik

Barackostúrógombócegyszerűen

Barackos túrógombóc egyszerűen
barackos-turogomboc-egyszeruen

Hozzávalók
500 g
túró
100 g
búzadara
2 db
nagy tojás
1 csipet
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
3 db
sárgabarack
A morzsához
2 ek
vaj
100 g
panko morzsa
1 tk
kakukkfű
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
2 ek
kristálycukor
1 db
citrom
1 db
narancs
A tálaláshoz
4 ek
tejföl
1 ek
porcukor + a szóráshoz
sópehely
2 db
sárgabarack

Elkészítés
  1. A túrót egy tálba tesszük és villával áttörjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a tojásokat, a sót és a vaníliás cukrot, majd alaposan összekeverjük. A masszát 30 percre hűtőbe tesszük, hogy a búzadara kissé megduzzadjon, és könnyebb legyen vele dolgozni.

  2. Közben a sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.

  3. A túrós masszából nedves kézzel kisebb adagokat veszünk ki, a tenyerünkben kilapítjuk, és mindegyik közepébe egy darabka barackot helyezünk. A túrós masszát óvatosan összezárjuk, és gombóccá formázzuk.

  4. Egy nagy lábasban erősen sós, cukros vizet melegítünk, amíg gyöngyözni kezd. A gombócokat óvatosan a gyöngyöző, forrásban lévő vízbe helyezzük, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, ez kb. 5 perc. Egy szűrőkanál segítségével kiszedjük a gombócokat.

  5. Közben egy serpenyőben, közepes lángon megolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk benne a panko morzsát a kakukkfűvel, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral, majd ha aranybarna, akkor átöntjük egy másik tálba, nehogy megégjen, és hozzákeverjük a citrusok lereszelt héját.

  6. A tejfölt kikeverjük 1 ek porcukorral. Tálaláskor a gombócokat megszórjuk porcukorral és ízlés szerint egy kevés sóval. A porcukros tejföllel és tetszőlegesre vágott barackdarabokkal tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ismered azt a viccet, hogy egy nagymama és a sárgabarack találkoznak? Én se! De viccet félretéve, ez egy klasszikus nagyiféle recept egy csipet nyárral, egyszerű, de nagyszerű!

Barackos túrógombóc egyszerűen? Naná, mutatjuk, hogyan készítsd el! A pihentetett túrós tészta szépen formázható, és a gyümölcsdarabokkal töltött gombócok garantáltan nem esnek szét főzés közben. A ropogós, citrusos morzsa pedig felteszi az i-re a pontot.

Hozzávalók

4 fő részére
500 g
túró
100 g
búzadara
2 db
nagy tojás
1 csipet
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
3 db
sárgabarack
A morzsához
2 ek
vaj
100 g
panko morzsa
1 tk
kakukkfű
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
2 ek
kristálycukor
1 db
citrom
1 db
narancs
A tálaláshoz
4 ek
tejföl
1 ek
porcukor + a szóráshoz
sópehely
2 db
sárgabarack

Elkészítés

  1. A túrót egy tálba tesszük és villával áttörjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a tojásokat, a sót és a vaníliás cukrot, majd alaposan összekeverjük. A masszát 30 percre hűtőbe tesszük, hogy a búzadara kissé megduzzadjon, és könnyebb legyen vele dolgozni.

  2. Közben a sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.

  3. A túrós masszából nedves kézzel kisebb adagokat veszünk ki, a tenyerünkben kilapítjuk, és mindegyik közepébe egy darabka barackot helyezünk. A túrós masszát óvatosan összezárjuk, és gombóccá formázzuk.

  4. Egy nagy lábasban erősen sós, cukros vizet melegítünk, amíg gyöngyözni kezd. A gombócokat óvatosan a gyöngyöző, forrásban lévő vízbe helyezzük, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, ez kb. 5 perc. Egy szűrőkanál segítségével kiszedjük a gombócokat.

  5. Közben egy serpenyőben, közepes lángon megolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk benne a panko morzsát a kakukkfűvel, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral, majd ha aranybarna, akkor átöntjük egy másik tálba, nehogy megégjen, és hozzákeverjük a citrusok lereszelt héját.

  6. A tejfölt kikeverjük 1 ek porcukorral. Tálaláskor a gombócokat megszórjuk porcukorral és ízlés szerint egy kevés sóval. A porcukros tejföllel és tetszőlegesre vágott barackdarabokkal tálaljuk.

barackos-turogomboc-egyszeruen-3
Barackos túrógombóc egyszerűen (Fotó: Street Kitchen)

Tipp: a megfőtt túrógombócokat le is fagyaszthatod. Ehhez tedd őket egy tálcára, hogy ne ragadjanak össze, majd fagyaszd le. Ha megfagytak, átteheted őket egy zacskóba vagy egy dobozba. Tálalás előtt csak melegítsd át a gombócokat.

A barackos túrógombóc után kedvet kaptál még több tuti gombóchoz? Rajtunk nem múlik, itt van még három szuper gombóc recept, hogy legyen miből válogatni!

Fehér és étcsokival töltött gombóc

Szilvás édesburgonya-gombóc fahéjas joghurttal és pekándióval

Kölesgombóc szilvamártással

Ha tetszett a Barackos túrógombóc egyszerűen receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept