Street Kitchen

Barnítottvajaskarfiolkrémleves

Barnított vajas karfiolkrémleves

Hozzávalók
70 g
vaj
1 fej
karfiol
(nagy)
só, bors
2 ek
olaj
1 csokor
friss zsálya
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 l
zöldségalaplé
0.5 db
citrom leve

Elkészítés

A karfiolt apró rózsáira szedjük, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk egy kevés olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

A vajat elkezdjük felmelegíteni egy gyorsforralóban. Ha felhabzott, tovább melegítjük, amíg mogyorós illata és enyhe barnás színe nem lesz. Ekkor lehúzzuk a tűzről. Ha szeretnénk, leszűrhetjük. 

Egy lábasba öntjük a vajat, és legelőször néhány zsályalevelet lepirítunk benne, majd kiszedjük, mert ez a díszítéshez fog kelleni.

A vajon ezután elkezdjük üvegesre párolni az apróra vágott kétfajta hagymát, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az apróra vágott maradék zsályát, és ezzel kicsit lepirítjuk. Belerakjuk a sült karfiolt (néhány darabot félreteszünk a tálaláshoz), felöntjük az alaplével, felforraljuk, és 10 percet főzzük. Ezután leturmixoljuk, meglocsoljuk egy kevés citromlével, majd a pirított zsályalevéllel és a karfiollal tálaljuk.

Barnított vajas karfiolkrémleves
Barnított vajas karfiolkrémleves

Ezek a karfiolos kaják is érdekelhetnek:

Vegán karfiolkrémleves

Sült paprikás karfiolkrémleves

www.streetkitchen.hu

A barnított vaj, a sült karfiol és a pirított zsálya már így külön-külön is zseniális, de most képzeljétek el egy krémlevesben együtt! Egyszerűen isteni, és ezzel tényleg nem lehet leállni.

Hozzávalók

2 - 3 főre
70 g
vaj
1 fej
karfiol
(nagy)
só, bors
2 ek
olaj
1 csokor
friss zsálya
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 l
zöldségalaplé
0.5 db
citrom leve

A karfiolt apró rózsáira szedjük, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk egy kevés olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

A vajat elkezdjük felmelegíteni egy gyorsforralóban. Ha felhabzott, tovább melegítjük, amíg mogyorós illata és enyhe barnás színe nem lesz. Ekkor lehúzzuk a tűzről. Ha szeretnénk, leszűrhetjük. 

Egy lábasba öntjük a vajat, és legelőször néhány zsályalevelet lepirítunk benne, majd kiszedjük, mert ez a díszítéshez fog kelleni.

A vajon ezután elkezdjük üvegesre párolni az apróra vágott kétfajta hagymát, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az apróra vágott maradék zsályát, és ezzel kicsit lepirítjuk. Belerakjuk a sült karfiolt (néhány darabot félreteszünk a tálaláshoz), felöntjük az alaplével, felforraljuk, és 10 percet főzzük. Ezután leturmixoljuk, meglocsoljuk egy kevés citromlével, majd a pirított zsályalevéllel és a karfiollal tálaljuk.

Barnított vajas karfiolkrémleves
Barnított vajas karfiolkrémleves

Ezek a karfiolos kaják is érdekelhetnek:

Vegán karfiolkrémleves

Sült paprikás karfiolkrémleves

Ha tetszett a Barnított vajas karfiolkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept