Alapreceptek

Bazsalikompesztó

Bazsalikompesztó
bazsalikom-peszto

Hozzávalók
2 csokor
bazsalikom
100 g
parmezán
100 ml
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
120 g
fenyőmag
bors

Elkészítés
  1. A bazsalikomleveleket és a reszelt parmezánt egy turmixba rakjuk, ráöntjük az olívaolajat, hozzáadjuk a fokhagymát és a fenyőmagot. Sózzuk, borsozzuk és krémesítjük. 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Fenntartható receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A szószok világa végtelenül kreatív, és mindig új lehetőségeket ad a már ismert fogások újragondolására. Bátran kísérletezz, fűszerezz, és ne félj eltérni a receptektől – hiszen a legjobb ízek gyakran pont a konyhai spontaneitásból születnek.

A bazsalikomos pesztó igazi friss ízbomba: élénkzöld színe és intenzív illata azonnal feldob bármilyen ételt. Klasszikusan bazsalikomból, fenyőmagból, fokhagymából, parmezánból és olívaolajból készül, de nyugodtan variálhatod – például dióval vagy napraforgómaggal is működik. Ne főzd, csak keverd friss tésztához, kend pirítósra, vagy használd salátaöntetként egy kis plusz olajjal hígítva.


Hozzávalók

2 db 200 ml-es befőttesüveghez
2 csokor
bazsalikom
100 g
parmezán
100 ml
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
120 g
fenyőmag
bors

Elkészítés

  1. A bazsalikomleveleket és a reszelt parmezánt egy turmixba rakjuk, ráöntjük az olívaolajat, hozzáadjuk a fokhagymát és a fenyőmagot. Sózzuk, borsozzuk és krémesítjük. 

Ha tetszett a Bazsalikompesztó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept