A bazsalikomleveleket és a reszelt parmezánt egy turmixba rakjuk, ráöntjük az olívaolajat, hozzáadjuk a fokhagymát és a fenyőmagot. Sózzuk, borsozzuk és krémesítjük.
Bazsalikompesztó

A szószok világa végtelenül kreatív, és mindig új lehetőségeket ad a már ismert fogások újragondolására. Bátran kísérletezz, fűszerezz, és ne félj eltérni a receptektől – hiszen a legjobb ízek gyakran pont a konyhai spontaneitásból születnek.
A bazsalikomos pesztó igazi friss ízbomba: élénkzöld színe és intenzív illata azonnal feldob bármilyen ételt. Klasszikusan bazsalikomból, fenyőmagból, fokhagymából, parmezánból és olívaolajból készül, de nyugodtan variálhatod – például dióval vagy napraforgómaggal is működik. Ne főzd, csak keverd friss tésztához, kend pirítósra, vagy használd salátaöntetként egy kis plusz olajjal hígítva.
Hozzávalók
Elkészítés
A bazsalikomleveleket és a reszelt parmezánt egy turmixba rakjuk, ráöntjük az olívaolajat, hozzáadjuk a fokhagymát és a fenyőmagot. Sózzuk, borsozzuk és krémesítjük.
A titok: ne melegítsd, mert akkor elvész a friss bazsalikom zöld karaktere. És ha nem használod fel az egészet? Lefagyasztva kis adagokban is megőrzi az aromáját, akár jégkockatartóban is.

És ha elkészült a bazsalikompesztó, akkor mihez használd fel? Mutatunk három olyan ételt, amit tökéletessé fog tenni!
Ha tetszett a Bazsalikompesztó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!