Brutális kaják

Birkapörkölt,ahogymiszeretjük

Birkapörkölt, ahogy mi szeretjük

Hozzávalók
csípős pirospaprika ízlés szerint
2 tk
őrölt kömény
2 - 3 ág
kakukkfű
3 - 4 ág
rozmaring
1 tk
durvára őrölt bors
1 - 2 db
krumpli
1 kg
csontos birkahús
800 g
birkalapocka vagy -comb
500 ml
vörösbor
200 g
füstölt szalonna
400 g
vöröshagyma
6 - 8 g
fokhagyma
1 db
paprika
1 db
paradicsom
2 ek
pirospaprika

Elkészítés
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és alacsony lángon kisütjük a zsírját. Ezen pirítjuk meg a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, amit addig főzünk, míg összeszottyad. Felöntjük 100 ml vízzel, majd megszórjuk a pirospaprikával és a többi fűszerrel. Ezután hozzáadjuk a felkockázott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
A vizet folyamatosan pótolva fél órát főzzük a krumplit, majd belerakjuk a csontos húst, amit szintén fél órán át főzünk, közben sózzuk. Visszapirítjuk zsírjára a pörköltet, hozzáadjuk a felkockázott combot vagy lapockát, és felöntjük a vörösbor egyharmadával. Innentől kezdve kb. 3 órán keresztül főzzük a pörköltet, a szaftot folyamatosan, apránként pótolva vízzel és a vörösborral, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.
Főtt krumplival, vagy akár friss kenyérrel és kovászos uborkával tálaljuk. 

www.streetkitchen.hu

Lajos egy ideig kísérletezett a birkapörkölttel, hogy egy olyan verziót csináljon, amit bográcsban és a konyhában ugyanúgy el lehet készíteni. Úgy tűnik, megtalálta a legjobb verziót, amit mi nagyon bírunk. :)

Hozzávalók

4 főre
csípős pirospaprika ízlés szerint
2 tk
őrölt kömény
2 - 3 ág
kakukkfű
3 - 4 ág
rozmaring
1 tk
durvára őrölt bors
1 - 2 db
krumpli
1 kg
csontos birkahús
800 g
birkalapocka vagy -comb
500 ml
vörösbor
200 g
füstölt szalonna
400 g
vöröshagyma
6 - 8 g
fokhagyma
1 db
paprika
1 db
paradicsom
2 ek
pirospaprika
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és alacsony lángon kisütjük a zsírját. Ezen pirítjuk meg a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, amit addig főzünk, míg összeszottyad. Felöntjük 100 ml vízzel, majd megszórjuk a pirospaprikával és a többi fűszerrel. Ezután hozzáadjuk a felkockázott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
A vizet folyamatosan pótolva fél órát főzzük a krumplit, majd belerakjuk a csontos húst, amit szintén fél órán át főzünk, közben sózzuk. Visszapirítjuk zsírjára a pörköltet, hozzáadjuk a felkockázott combot vagy lapockát, és felöntjük a vörösbor egyharmadával. Innentől kezdve kb. 3 órán keresztül főzzük a pörköltet, a szaftot folyamatosan, apránként pótolva vízzel és a vörösborral, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.
Főtt krumplival, vagy akár friss kenyérrel és kovászos uborkával tálaljuk. 

Ha tetszett a Birkapörkölt, ahogy mi szeretjük receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept