A blondie tiramisu első lépéseként a vajat 90 g csokival együtt felolvasztjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a lisztet, a sót, a vaníliát, majd a maradék csokit is belekeverjük. Egy kisebb tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 17-20 perc alatt megsütjük (itt most érdemes nem olyan szaftosra csinálni a blondie-t, mert így jobban fel fogja szívni a kávét). Hagyjuk kihűlni, majd babapiskóta nagyságúra vágjuk.
A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a sóval, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a sárgájához a mascarponét és a vaníliát, és 2 perc habosítás után a fehérjehabot is belekeverjük egy spatulával.
Ezután jöhet a rétegezés: a blondie-darabokat a kávéba mártjuk, majd a tepsi aljára rakjuk és rákenjük a krémet. Kakaóval megszórva tálaljuk. A legjobb, ha felvágás előtt legalább 2 órát áll a hűtőben.

- Elkészítési idő: 40 perc + hűtés
- Sütési idő: 17-20 perc