Fantasztikus desszertek

Blondietiramisu

Blondie tiramisu

Hozzávalók
A blondie-hoz
130 g
fehér csoki
50 g
kristálycukor
1 db
tojás
140 g
finomliszt
1 csipet
1 ek
vaníliaaroma
A krémhez
2 db
tojás
80 g
kristálycukor
1
kis csipet só
700 g
mascarpone
1 ek
vaníliaaroma
Az összeállításhoz
200 ml
kávé
1 ek
holland kakaópor
80 g
vaj

Elkészítés

A blondie tiramisu első lépéseként a vajat 90 g csokival együtt felolvasztjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a lisztet, a sót, a vaníliát, majd a maradék csokit is belekeverjük. Egy kisebb tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 17-20 perc alatt megsütjük (itt most érdemes nem olyan szaftosra csinálni a blondie-t, mert így jobban fel fogja szívni a kávét). Hagyjuk kihűlni, majd babapiskóta nagyságúra vágjuk.

A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a sóval, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a sárgájához a mascarponét és a vaníliát, és 2 perc habosítás után a fehérjehabot is belekeverjük egy spatulával.

Ezután jöhet a rétegezés: a blondie-darabokat a kávéba mártjuk, majd a tepsi aljára rakjuk és rákenjük a krémet. Kakaóval megszórva tálaljuk. A legjobb, ha felvágás előtt legalább 2 órát áll a hűtőben.

blondie-tiramisu
Blondie tiramisu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc + hűtés
  • Sütési idő: 17-20 perc

Mutatunk még néhány extrán jó tiramisut:

Répatorta tiramisu

Narancsos tiramisu

Sacher-tiramisu

www.streetkitchen.hu

Csak igazi édességrajongóknak ajánlom ezt a tiramisu-változatot! Extra krémes, és a blondie még egy kis plusz édességet ad neki.

Hozzávalók

1 15-20 cm-es tepsihez
A blondie-hoz
130 g
fehér csoki
50 g
kristálycukor
1 db
tojás
140 g
finomliszt
1 csipet
1 ek
vaníliaaroma
A krémhez
2 db
tojás
80 g
kristálycukor
1
kis csipet só
700 g
mascarpone
1 ek
vaníliaaroma
Az összeállításhoz
200 ml
kávé
1 ek
holland kakaópor
80 g
vaj

A blondie tiramisu első lépéseként a vajat 90 g csokival együtt felolvasztjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a lisztet, a sót, a vaníliát, majd a maradék csokit is belekeverjük. Egy kisebb tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 17-20 perc alatt megsütjük (itt most érdemes nem olyan szaftosra csinálni a blondie-t, mert így jobban fel fogja szívni a kávét). Hagyjuk kihűlni, majd babapiskóta nagyságúra vágjuk.

A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a sóval, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a sárgájához a mascarponét és a vaníliát, és 2 perc habosítás után a fehérjehabot is belekeverjük egy spatulával.

Ezután jöhet a rétegezés: a blondie-darabokat a kávéba mártjuk, majd a tepsi aljára rakjuk és rákenjük a krémet. Kakaóval megszórva tálaljuk. A legjobb, ha felvágás előtt legalább 2 órát áll a hűtőben.

blondie-tiramisu
Blondie tiramisu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc + hűtés
  • Sütési idő: 17-20 perc

Mutatunk még néhány extrán jó tiramisut:

Répatorta tiramisu

Narancsos tiramisu

Sacher-tiramisu

Ha tetszett a Blondie tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept