Hozzávalók
- 50 g kolozsvári szalonna
- 50 g kenyérszalonna
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 1 ek paradicsompüré
- 1 db tv-paprika (100 g)
- só, bors
- 2 ek őrölt fűszerpaprika
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 300 g laskagomba
- 200 g ördögszekér gomba
- 300 g barna csiperkegomba
- 200 g shiitake gomba
- 3 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz
- ½ csokor petrezselyem
- 250 g tejföl
- 1 db kovászos cipó
Hozzávalók
- 50 g kolozsvári szalonna
- 50 g kenyérszalonna
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 1 ek paradicsompüré
- 1 db tv-paprika (100 g)
- só, bors
- 2 ek őrölt fűszerpaprika
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 300 g laskagomba
- 200 g ördögszekér gomba
- 300 g barna csiperkegomba
- 200 g shiitake gomba
- 3 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz
- ½ csokor petrezselyem
- 250 g tejföl
- 1 db kovászos cipó
A gombapörkölthöz a bográcsban közepes lángon elkezdjük kiolvasztani az apróra vágott szalonnák zsírját. Rádobjuk a finomra vágott hagymát, majd egy perc pirítás után a paradicsompürét és a négybe vágott, kimagozott tv-paprikát is. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük egy kevés vízzel, és 20-30 percen keresztül pároljuk az alapot, közben folyamatosan pótolva alatta a folyadékot.
Beleszórjuk a fűszerpaprikát és a köményt, majd jöhetnek a felszeletelt gombák és a felszeletelt fokhagyma is. Sózzuk, borsozzuk, és 10-15 perc alatt készre pároljuk, közben még öntünk alá egy kevés vizet, ha szükséges.
Apróra vágott petrezselyemmel megszórva, tejföllel meglocsolva, kovászos kenyérrel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 80 perc
Ha tetszett a vegyes gombapörkölt bográcsban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!