Street Kitchen

Bögrésfánk

Bögrés fánk

Hozzávalók
2 bögre
finomliszt
(350 ml-es bögrével számolva)
3 ek
kristálycukor
1 tk
sütőpor
1 csipet
2 db
tojás
1 bögre
tejföl
(350 ml-es bögrével számolva)
5 ek
tej
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
2 ek
porcukor
200 g
lekvár

Elkészítés

A bögrés fánk elkészítéséhez először a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, a tojásokat, a tejfölt és a tejet egy nagy tálban alaposan összekeverjük. Olajat hevítünk 160-165 fokosra, és két kanál segítségével beleszaggatjuk az olajba a fánkokat.

Mikor mindkét oldaluk világosabb aranybarnára sült, kiszedjük őket az olajból, lecsepegtetjük, papírtörlőre rakjuk, és kevés porcukorral megszórva, a kedvenc lekvárunkkal együtt tálaljuk.

bogres-fank
Bögrés fánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Nincs farsang fánk nélkül! Mi minden formában szeretjük, meg persze nemcsak farsangkor faljuk, hanem egész évben. Ha te is imádod ezt a puha, könnyed édességet, akkor ezeket a recepteket is érdemes csekkolnod:

Svéd fahéjas-cukros fánk

Créme brulée fánk

Kanalas almás fánk

Házi vaníliakrémmel töltött fánk

www.streetkitchen.hu

Ki ne szeretné a villámgyorsan elkészülő fánkokat, amikhez szinte csak egy keverőtál, egy fakanál és egy nagy lábas kell? Semmi macera, pikk-pakk összedobható, és nagyon finom!

Hozzávalók

15 darabhoz
2 bögre
finomliszt
(350 ml-es bögrével számolva)
3 ek
kristálycukor
1 tk
sütőpor
1 csipet
2 db
tojás
1 bögre
tejföl
(350 ml-es bögrével számolva)
5 ek
tej
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
2 ek
porcukor
200 g
lekvár

A bögrés fánk elkészítéséhez először a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, a tojásokat, a tejfölt és a tejet egy nagy tálban alaposan összekeverjük. Olajat hevítünk 160-165 fokosra, és két kanál segítségével beleszaggatjuk az olajba a fánkokat.

Mikor mindkét oldaluk világosabb aranybarnára sült, kiszedjük őket az olajból, lecsepegtetjük, papírtörlőre rakjuk, és kevés porcukorral megszórva, a kedvenc lekvárunkkal együtt tálaljuk.

bogres-fank
Bögrés fánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Nincs farsang fánk nélkül! Mi minden formában szeretjük, meg persze nemcsak farsangkor faljuk, hanem egész évben. Ha te is imádod ezt a puha, könnyed édességet, akkor ezeket a recepteket is érdemes csekkolnod:

Svéd fahéjas-cukros fánk

Créme brulée fánk

Kanalas almás fánk

Házi vaníliakrémmel töltött fánk

Ha tetszett a Bögrés fánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept