Tészták

Bolognaipalacsinta

Bolognai palacsinta

Hozzávalók
A raguhoz
4 ek
olívaolaj
500 g
darált marha
1 fej
hagyma
2 szál
szárzeller
1
répa
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
200 ml
vörösbor
700 g
passata
A palacsintához
1
tojás
200 ml
tej
300 ml
bubis víz
250 g
liszt
1 tk
olaj a sütéshez
A tetejére
80 g
tejföl
50 ml
tej
só, bors
1 csipet
frissen reszelt szerecsendió
25 g
parmezán
1
mozzarella

Elkészítés

A bolognai palacsinta tetejéről a parmezános réteget pedig nem érdemes kihagyni!

A raguhoz 2 evőkanál olajon, magas hőmérsékleten előpirítjuk a húst, kiszedjük, a visszamaradt zsiradékra öntjük a maradék olajat, és jól lepirítjuk az apróra vágott hagymát, zellert és répát. Sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát, majd visszarakjuk a húst, és felöntjük a vörösborral. Ha a bor elforrt, mehet bele a passata is. Addig rotyogtatjuk, amíg a palacsintát meg nem sütjük.

A palacsintához felverjük a tojást, fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a vizet, a lisztet és a sót, majd csomómentesre keverjük. Tapadásmentes, enyhén kiolajozott serpenyőben, kb. merőkanálnyi adagokban palacsintát sütünk. Ebből a mennyiségből kb. 8 db lesz.

A tetejére való hozzávalókat összekeverjük.

A palacsintákat megtöltjük 2 evőkanálnyi raguval, és betesszük egy közepes tepsibe, egymásra félig ráfektetve, ezután mehet rá a maradék ragu, majd a parmezános keverék. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 25 percre, amíg meg nem sül a teteje.

Bolognai palacsinta
Bolognai palacsinta

www.streetkitchen.hu

Ha valaha feltettétek magatokban a kérdést, hogy miért nem töltöttem még a bolognait palacsintába, jelentem, ma erre is sor került.

Hozzávalók

4 főre
A raguhoz
4 ek
olívaolaj
500 g
darált marha
1 fej
hagyma
2 szál
szárzeller
1
répa
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
200 ml
vörösbor
700 g
passata
A palacsintához
1
tojás
200 ml
tej
300 ml
bubis víz
250 g
liszt
1 tk
olaj a sütéshez
A tetejére
80 g
tejföl
50 ml
tej
só, bors
1 csipet
frissen reszelt szerecsendió
25 g
parmezán
1
mozzarella

A bolognai palacsinta tetejéről a parmezános réteget pedig nem érdemes kihagyni!

A raguhoz 2 evőkanál olajon, magas hőmérsékleten előpirítjuk a húst, kiszedjük, a visszamaradt zsiradékra öntjük a maradék olajat, és jól lepirítjuk az apróra vágott hagymát, zellert és répát. Sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát, majd visszarakjuk a húst, és felöntjük a vörösborral. Ha a bor elforrt, mehet bele a passata is. Addig rotyogtatjuk, amíg a palacsintát meg nem sütjük.

A palacsintához felverjük a tojást, fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a vizet, a lisztet és a sót, majd csomómentesre keverjük. Tapadásmentes, enyhén kiolajozott serpenyőben, kb. merőkanálnyi adagokban palacsintát sütünk. Ebből a mennyiségből kb. 8 db lesz.

A tetejére való hozzávalókat összekeverjük.

A palacsintákat megtöltjük 2 evőkanálnyi raguval, és betesszük egy közepes tepsibe, egymásra félig ráfektetve, ezután mehet rá a maradék ragu, majd a parmezános keverék. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 25 percre, amíg meg nem sül a teteje.

Bolognai palacsinta
Bolognai palacsinta

Ha tetszett a Bolognai palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept