A frittata elkészítéséhez a brokkolit rózsáira szedjük, a szárát is kisebb darabokra vágjuk (úgy, hogy előtte levágjuk a fás részt) és lobogó, sós vízbe dobjuk kb. 3 percre. Ezután leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel és késsel apróra vágjuk. A tojásokat egy nagy tálba törjük, összekeverjük a reszelt parmezánnal, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele, és hozzáadjuk az olvasztott vajat is.

Egy sütőben is használható serpenyőben, az olívaolajon elkezdjük pirítani a felszeletelt chilit. A felét kiszedjuk, a maradékra pedig rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Ha üvegesre párolódott, rádobjuk a brokkolit. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá és ha az egész egy picit lepirult, ráöntjük a tojásos keveréket. 2-3 percig lassú tűzön kevergetés nélkül sütjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje össze nem áll. Ha már megszilárdult, kivesszük, megszórjuk a félretett chilivel, apróra vágott bazsalikommal és reszelt parmezánnal. Szeletekre vágva tálaljuk.
