Street Kitchen

Bulgurrizottógombával,parmezánnal

Bulgurrizottó gombával, parmezánnal

Hozzávalók
50 ml
tejszín
500 ml
zöldségalaplé
2 fej
hagyma
1 - 2 szál
sárgarépa
2 szál
szárzeller
3 ek
olaj
2 - 3 ág
kakukkfű
só, bors
200 g
bulgur
100 ml
fehérbor
80 g
parmezán
50 g
vaj
250 g
csiperkegomba

Elkészítés

Bulgur is, rizottó is és nagyon krémes. Ehhez először az alaplevet feltesszük melegedni. A hagymát finomra vágjuk, a répát és a zellert először hosszában felszeleteljük, majd a szeleteket felcsíkozzuk, amiket aztán apró kockákra vágunk. 

Egy lábasban az olajon megdinszteljük az összevágott zöldségeket a kakukkfűvel, egy kis sóval és borssal. Rászórjuk a bulgurt, kicsit lepirítjuk, felöntjük a borral, majd több részletben az alaplével is. Haraphatóra főzzük, majd belereszeljük a parmezán felét, beleforgatjuk a vajat, és ha még krémesíteni szeretnénk, akkor a tejszínt is.

Közben egy serpenyőt füstölésig hevítünk, majd néhány csepp olajon megpirítjuk benne a felszeletelt gombát, amit a végén enyhén sózunk és borsozunk, majd a rizottó tetejére tesszük a maradék parmezánból készült forgácsokkal együtt.

bulgurrizottó
Bulgurrizottó gombával, parmezánnal

Ezek a bulgur receptek is érdekelhetnek:

Zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel

Citrusos bulgursaláta

www.streetkitchen.hu

Ha nem kaptok a szupermarketben rizottórizst, nem szabad kétségbeesni, tuti kis vacsora lesz belőle bulgurból is. Bármit ajánlanék hozzá a kolbásztól kezdve a garnélán át, de most vegetáriánus feltétként a gombát választottam.

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 főre
50 ml
tejszín
500 ml
zöldségalaplé
2 fej
hagyma
1 - 2 szál
sárgarépa
2 szál
szárzeller
3 ek
olaj
2 - 3 ág
kakukkfű
só, bors
200 g
bulgur
100 ml
fehérbor
80 g
parmezán
50 g
vaj
250 g
csiperkegomba

Bulgur is, rizottó is és nagyon krémes. Ehhez először az alaplevet feltesszük melegedni. A hagymát finomra vágjuk, a répát és a zellert először hosszában felszeleteljük, majd a szeleteket felcsíkozzuk, amiket aztán apró kockákra vágunk. 

Egy lábasban az olajon megdinszteljük az összevágott zöldségeket a kakukkfűvel, egy kis sóval és borssal. Rászórjuk a bulgurt, kicsit lepirítjuk, felöntjük a borral, majd több részletben az alaplével is. Haraphatóra főzzük, majd belereszeljük a parmezán felét, beleforgatjuk a vajat, és ha még krémesíteni szeretnénk, akkor a tejszínt is.

Közben egy serpenyőt füstölésig hevítünk, majd néhány csepp olajon megpirítjuk benne a felszeletelt gombát, amit a végén enyhén sózunk és borsozunk, majd a rizottó tetejére tesszük a maradék parmezánból készült forgácsokkal együtt.

bulgurrizottó
Bulgurrizottó gombával, parmezánnal

Ezek a bulgur receptek is érdekelhetnek:

Zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel

Citrusos bulgursaláta

Ha tetszett a Bulgurrizottó gombával, parmezánnal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept