Instant

Bundásalmafahéjascukorbaforgatva

Bundás alma fahéjas cukorba forgatva

Hozzávalók
A tésztához
150 g
liszt
1 ek
porcukor a tésztába
1 tk
fahéj
1 csipet
2
tojás
150 ml
tej
600 g
alma
3 ek
liszt
olaj
az almák forgatásához
3 ek
kristálycukor
2 - 3 tk
fahéj

Elkészítés

A lisztet, a porcukrot, egy csipet fahéjat és a sót egy tálba tesszük, majd hozzáütjük a tojásokat, beleöntjük a tejet, és kézi habverővel kikeverjük a tésztát. Belereszelünk egy kisebb almát is, és elkeverjük benne.

A többi almát megpucoljuk, és kiszúrjuk a csumáját. Ha nincs ilyen eszközünk, egy keskeny pengéjű késsel vágjuk ki. Az olajat körülbelül 160 fokosra melegítjük. Míg melegszik az olaj, egy tálban összekeverjük a maradék fahéjat és a kristálycukrot. Ebbe fogjuk beleforgatni a már kisütött almáinkat. 

Az almából körülbelül fél centi vastagságú szeleteket vágunk, és beleforgatjuk a maradék, 3 evőkanálnyi lisztbe, majd a korábban bekevert sűrű palacsintatésztába mártjuk. 

Lecsepegtetjük róla a felesleges tésztát, és az olajba tesszük. Körülbelül 2-3 perc alatt szép barnára sütjük az almaszeleteket, majd lecsurgatjuk róluk az olajat, és még forrón a fahéjas cukorba hempergetjük.

Tányérra szedjük az almaszeleteket, és már ehetjük is.

bundás alma fahéjas
Bundás alma

Ezek az almás receptek is érdekelhetnek:

Sütés nélküli almatorta

Lusta asszony almása

Pudingos-almás-kekszes süti

www.streetkitchen.hu

Szerintem nincs olyan kis unoka, akinek a nagymamája ne készített volna bundás almát. Az orrom a mai napig őrzi azt az illatot, ami bejárta az egész lakást, mikor a nagyanyám bundás almát készített.

Hozzávalók

2 - 3 főre
A tésztához
150 g
liszt
1 ek
porcukor a tésztába
1 tk
fahéj
1 csipet
2
tojás
150 ml
tej
600 g
alma
3 ek
liszt
olaj
az almák forgatásához
3 ek
kristálycukor
2 - 3 tk
fahéj

A lisztet, a porcukrot, egy csipet fahéjat és a sót egy tálba tesszük, majd hozzáütjük a tojásokat, beleöntjük a tejet, és kézi habverővel kikeverjük a tésztát. Belereszelünk egy kisebb almát is, és elkeverjük benne.

A többi almát megpucoljuk, és kiszúrjuk a csumáját. Ha nincs ilyen eszközünk, egy keskeny pengéjű késsel vágjuk ki. Az olajat körülbelül 160 fokosra melegítjük. Míg melegszik az olaj, egy tálban összekeverjük a maradék fahéjat és a kristálycukrot. Ebbe fogjuk beleforgatni a már kisütött almáinkat. 

Az almából körülbelül fél centi vastagságú szeleteket vágunk, és beleforgatjuk a maradék, 3 evőkanálnyi lisztbe, majd a korábban bekevert sűrű palacsintatésztába mártjuk. 

Lecsepegtetjük róla a felesleges tésztát, és az olajba tesszük. Körülbelül 2-3 perc alatt szép barnára sütjük az almaszeleteket, majd lecsurgatjuk róluk az olajat, és még forrón a fahéjas cukorba hempergetjük.

Tányérra szedjük az almaszeleteket, és már ehetjük is.

bundás alma fahéjas
Bundás alma

Ezek az almás receptek is érdekelhetnek:

Sütés nélküli almatorta

Lusta asszony almása

Pudingos-almás-kekszes süti

Ha tetszett a Bundás alma fahéjas cukorba forgatva receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept