Gyors sütik

Bundáskörtefahéjascukorbaforgatva

Bundás körte fahéjas cukorba forgatva

Hozzávalók
1 ek
porcukor
A tésztához
150 g
liszt
1 csipet
fahéj
1 csipet
2
tojás
150 ml
tej
bő olaj a sütéshez
A körték forgatásához
3 db
körte
3 ek
kristálycukor
2 tk
fahéj

Elkészítés

A bundás körte első lépéseként a lisztet, a porcukrot, egy csipet fahéjat és a sót egy tálba tesszük, majd hozzáütjük a tojásokat, beleöntjük a tejet, és kézi habverővel kikeverjük a tésztát. 

A körtéket megpucoljuk, és kiszúrjuk a csumájukat. Ha nincs ilyen eszközünk, egy keskeny pengéjű késsel is kivághatjuk. Az olajat körülbelül 160 fokosra melegítjük. Míg melegszik az olaj, egy tálban összekeverjük a fahéjat és a kristálycukrot. Ebbe fogjuk beleforgatni a már kisütött körtéket.

A körtéből körülbelül fél centi vastagságú szeleteket vágunk, a bekevert, sűrű palacsintatésztába mártjuk, majd mehetnek 4-5-ösével a forró olajba. Körülbelül 2-3 perc alatt szép barnára sütjük őket, majd lecsepegtetjük róluk a felesleges olajat, és még forrón a fahéjas cukorba hempergetjük.

bundas-korte-fahejas-cukorba-forgatva
Bundás körte fahéjas cukorba forgatva (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20-25 perc

A körte az ősz egyik legjobb gyümölcse, amiből szuper desszerteket készíthettek:

Körtés palacsinta karamellöntettel

Bögrés körtés süti

Sült körte forraltbor-mártással

www.streetkitchen.hu

Nemcsak almát, hanem körtét is érdemes sűrű palacsintatésztába mártani és olajban kisütni, mert lehet még finomabb, mint az almás verzió… legalábbis szerintem tuti!

Hozzávalók

4 főre
1 ek
porcukor
A tésztához
150 g
liszt
1 csipet
fahéj
1 csipet
2
tojás
150 ml
tej
bő olaj a sütéshez
A körték forgatásához
3 db
körte
3 ek
kristálycukor
2 tk
fahéj

A bundás körte első lépéseként a lisztet, a porcukrot, egy csipet fahéjat és a sót egy tálba tesszük, majd hozzáütjük a tojásokat, beleöntjük a tejet, és kézi habverővel kikeverjük a tésztát. 

A körtéket megpucoljuk, és kiszúrjuk a csumájukat. Ha nincs ilyen eszközünk, egy keskeny pengéjű késsel is kivághatjuk. Az olajat körülbelül 160 fokosra melegítjük. Míg melegszik az olaj, egy tálban összekeverjük a fahéjat és a kristálycukrot. Ebbe fogjuk beleforgatni a már kisütött körtéket.

A körtéből körülbelül fél centi vastagságú szeleteket vágunk, a bekevert, sűrű palacsintatésztába mártjuk, majd mehetnek 4-5-ösével a forró olajba. Körülbelül 2-3 perc alatt szép barnára sütjük őket, majd lecsepegtetjük róluk a felesleges olajat, és még forrón a fahéjas cukorba hempergetjük.

bundas-korte-fahejas-cukorba-forgatva
Bundás körte fahéjas cukorba forgatva (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20-25 perc

A körte az ősz egyik legjobb gyümölcse, amiből szuper desszerteket készíthettek:

Körtés palacsinta karamellöntettel

Bögrés körtés süti

Sült körte forraltbor-mártással

Ha tetszett a Bundás körte fahéjas cukorba forgatva receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept