Vegetáriánus ételek

Camembertquiche

Camembert quiche

Hozzávalók
A tésztához
120 g
hideg vaj
250 g
liszt
1 db
tojássárgája
1 csipet
2 ek
hideg víz
A töltelékhez
1 ek
olaj
80 g
bébispenót
3 db
tojás
1 db
tojássárgája
150 ml
tej
100 g
cheddar
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
2 csipet
szerecsendió
1 db
camembert sajt
170 ml
tejszín

Elkészítés

A camembert quiche tésztájához a vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzágyúrjuk a sót, a tojássárgáját és egy kevés hideg vizet. Cipót formázunk a tésztából, fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe dobjuk.

Miközben pihen a tészta, egy serpenyőben az olajon közepes lángon megfonnyasztjuk a spenótot 1-2 perc alatt. Egy nagyobb tálban összekeverjük a tojásokat, a tojássárgáját, a tejszínt, a tejet, a reszelt cheddar sajtot, sót, borsot, a lereszelt fokhagymát és a szerecsendiót, majd belekeverjük a spenótot is.

A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett felületen kb. 25 cm-es koronggá nyújtjuk, majd belehelyezzük a formába. A forma falához óvatosan odanyomkodjuk a tésztát, majd levágjuk a felesleges részeket. Megszurkáljuk az alját, kibéleljük alufóliával, szórunk bele száraz babot, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 12 percre.

Mikor elősült a tészta, kivesszük belőle a babot és a fóliát, beleöntjük a tojásos keveréket, és a közepébe helyezzük a camembert sajtot. Visszatoljuk 35 percre a 180 fokos sütőbe. Mikor megsült, várunk vele 10-15 percet, majd szeletelhetjük is.

camembert-quiche
Camembert quiche (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20-25 perc
  • Hűtési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 45 perc

 

Még több finomság camembert sajttal:

Ribizlis sült camembert kakukkfüves-pármai sonkás twisttel

Újhagymás tojáskrémmel és grillezett camembert-rel töltött purpur zsemle

Sörben párolt tarjás hamburger zöldfűszeres majonézzel

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A sajt világnapján szinte kötelező elkészíteni ezt az omlós tésztájú, sajtos-spenótos quiche-t! Akkor se aggódj, ha épp lemaradtál a világnapról, mert természetesen bármikor isteni választás lesz a sajtos csoda.

Hozzávalók

1 24 cm-es piteformához
A tésztához
120 g
hideg vaj
250 g
liszt
1 db
tojássárgája
1 csipet
2 ek
hideg víz
A töltelékhez
1 ek
olaj
80 g
bébispenót
3 db
tojás
1 db
tojássárgája
150 ml
tej
100 g
cheddar
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
2 csipet
szerecsendió
1 db
camembert sajt
170 ml
tejszín

A camembert quiche tésztájához a vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzágyúrjuk a sót, a tojássárgáját és egy kevés hideg vizet. Cipót formázunk a tésztából, fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe dobjuk.

Miközben pihen a tészta, egy serpenyőben az olajon közepes lángon megfonnyasztjuk a spenótot 1-2 perc alatt. Egy nagyobb tálban összekeverjük a tojásokat, a tojássárgáját, a tejszínt, a tejet, a reszelt cheddar sajtot, sót, borsot, a lereszelt fokhagymát és a szerecsendiót, majd belekeverjük a spenótot is.

A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett felületen kb. 25 cm-es koronggá nyújtjuk, majd belehelyezzük a formába. A forma falához óvatosan odanyomkodjuk a tésztát, majd levágjuk a felesleges részeket. Megszurkáljuk az alját, kibéleljük alufóliával, szórunk bele száraz babot, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 12 percre.

Mikor elősült a tészta, kivesszük belőle a babot és a fóliát, beleöntjük a tojásos keveréket, és a közepébe helyezzük a camembert sajtot. Visszatoljuk 35 percre a 180 fokos sütőbe. Mikor megsült, várunk vele 10-15 percet, majd szeletelhetjük is.

camembert-quiche
Camembert quiche (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20-25 perc
  • Hűtési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 45 perc

 

Még több finomság camembert sajttal:

Ribizlis sült camembert kakukkfüves-pármai sonkás twisttel

Újhagymás tojáskrémmel és grillezett camembert-rel töltött purpur zsemle

Sörben párolt tarjás hamburger zöldfűszeres majonézzel

Ha tetszett a Camembert quiche receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept