Fantasztikus desszertek

Cappuccinoszelet

Cappuccino szelet

Hozzávalók
A kávés krémhez
Hozzávalók a tésztához
7 db
tojás
100 g
cukor
100 ml
olaj
105 g
liszt
20 g
kakaópor
1 csipet
12 g
sütőpor
25 ml
forró víz
2 tk
instant kávé
40 g
vaníliás pudingpor
230 ml
tej
80 g
porcukor
120 g
szoba-hőmérsékletű vaj
A sima krémhez
40 g
vaníliás pudingpor
280 ml
tej
80 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor
120 g
szoba-hőmérsékletű vaj

Elkészítés

A piskóta elkészítése

A tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük, a tojásárgákat pedig habosra keverjük a cukorral, majd mehet hozzá az olaj is. A lisztet összekeverjük egy tálban a kakaóporral, a sóval és a sütőporral, és összeforgatjuk a tojássárgás keverékkel, valamint a fehérjehab felével. A tésztát fellazítjuk a felvert fehérje másik felével, majd a masszát egy alulról sütőpapírral bélelt, kb. 24x34 cm-es tepsibe simítjuk. 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt készre sütjük az alapot.

A krémek

A kávés krémhez a forró vízben elkeverjük az instant kávét, és egy közepes lábasba öntjük, beleszórjuk a pudingport és a tej kb. negyedét is beleöntjük, majd csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a maradék tejet, majd mintha pudingot készítenénk, folyamatos keverés mellett, közepes lángon besűrítjük a krémalapot.

Ugyanígy járunk el a másik krémnél is, ahol csak a pudingport és a tejet keverjük össze és sűrítjük be.

Amikor kihűltek a krémek, robotgéppel átkeverjük őket.

Egy-egy tálba mérjük a kétféle krémhez a porcukrot és a vajat, illetve a simához hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. Kihabosítjuk őket.

A vaníliás alaphoz hozzáadunk egy nagy evőkanálnyi krémesre kevert vajat, és átkeverjük, majd így adagoljuk hozzá a többit, így nem lesz csomós.

Ugyanígy járunk el a kávés krémmel is.

Összeállítás

A piskótát kivesszük a formából, egyenesre vágjuk a tetejét, majd kettévágjuk. Az egyik piskótára kenjük a kávés krémet, erre jön a másik piskóta, majd rákenjük, vagy simacsöves habzsák segítségével rányomjuk a krémet a tetejére. Pár órára érdemes hűtőbe rakni, hogy kicsit összeálljon a süti és összeérjenek az ízek, majd éles, meleg vízbe mártott késsel szépen felszeleteljük.

Cappuccino szelet
Cappuccino szelet (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Sütési idő: kb. 18-20 perc
  • Pihentetési idő: pár óra

A kávé és a desszertek kapcsolata igazi klasszikus: a karakteres, enyhén kesernyés íz tökéletesen ellensúlyozza az édességet. A cappuccino szelet ezt a harmóniát hozza el egy puha, kakaós piskótalap és kétféle selymes krém formájában – az egyik kávés, a másik vaníliás. Ha odavagy a kávéért, és a krémes sütik sem hagynak hidegen, ez a recept neked való!

www.streetkitchen.hu

Egyszerű, kakaós piskótalapok, kávés és sima vaníliás krém találkozásából jött létre ez a finom süti. Kávérajongók, tuti imádni fogjátok!

Hozzávalók

12 szelethez
A kávés krémhez
Hozzávalók a tésztához
7 db
tojás
100 g
cukor
100 ml
olaj
105 g
liszt
20 g
kakaópor
1 csipet
12 g
sütőpor
25 ml
forró víz
2 tk
instant kávé
40 g
vaníliás pudingpor
230 ml
tej
80 g
porcukor
120 g
szoba-hőmérsékletű vaj
A sima krémhez
40 g
vaníliás pudingpor
280 ml
tej
80 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor
120 g
szoba-hőmérsékletű vaj

A piskóta elkészítése

A tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük, a tojásárgákat pedig habosra keverjük a cukorral, majd mehet hozzá az olaj is. A lisztet összekeverjük egy tálban a kakaóporral, a sóval és a sütőporral, és összeforgatjuk a tojássárgás keverékkel, valamint a fehérjehab felével. A tésztát fellazítjuk a felvert fehérje másik felével, majd a masszát egy alulról sütőpapírral bélelt, kb. 24x34 cm-es tepsibe simítjuk. 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt készre sütjük az alapot.

A krémek

A kávés krémhez a forró vízben elkeverjük az instant kávét, és egy közepes lábasba öntjük, beleszórjuk a pudingport és a tej kb. negyedét is beleöntjük, majd csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a maradék tejet, majd mintha pudingot készítenénk, folyamatos keverés mellett, közepes lángon besűrítjük a krémalapot.

Ugyanígy járunk el a másik krémnél is, ahol csak a pudingport és a tejet keverjük össze és sűrítjük be.

Amikor kihűltek a krémek, robotgéppel átkeverjük őket.

Egy-egy tálba mérjük a kétféle krémhez a porcukrot és a vajat, illetve a simához hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. Kihabosítjuk őket.

A vaníliás alaphoz hozzáadunk egy nagy evőkanálnyi krémesre kevert vajat, és átkeverjük, majd így adagoljuk hozzá a többit, így nem lesz csomós.

Ugyanígy járunk el a kávés krémmel is.

Összeállítás

A piskótát kivesszük a formából, egyenesre vágjuk a tetejét, majd kettévágjuk. Az egyik piskótára kenjük a kávés krémet, erre jön a másik piskóta, majd rákenjük, vagy simacsöves habzsák segítségével rányomjuk a krémet a tetejére. Pár órára érdemes hűtőbe rakni, hogy kicsit összeálljon a süti és összeérjenek az ízek, majd éles, meleg vízbe mártott késsel szépen felszeleteljük.

Cappuccino szelet
Cappuccino szelet (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Sütési idő: kb. 18-20 perc
  • Pihentetési idő: pár óra

A kávé és a desszertek kapcsolata igazi klasszikus: a karakteres, enyhén kesernyés íz tökéletesen ellensúlyozza az édességet. A cappuccino szelet ezt a harmóniát hozza el egy puha, kakaós piskótalap és kétféle selymes krém formájában – az egyik kávés, a másik vaníliás. Ha odavagy a kávéért, és a krémes sütik sem hagynak hidegen, ez a recept neked való!

Ha tetszett a Cappuccino szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept