Tészták

Capresetarhonyarizottó

Caprese tarhonya rizottó

Hozzávalók
1 fej
kisebb vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
100 ml
fehérbor
300 g
tarhonya
só, bors
3 ek
olívaolaj
100 g
bivalymozzarella
1 l
alaplé
2 tk
sűrített paradicsom
200 g
passata (passzírozott paradicsom)
1 nagy csokor
friss bazsalikom
150 g
koktélparadicsom
50 g
parmezán
80 g
vaj

Elkészítés
2 evőkanál olajon egy serpenyőben lepirítjuk a félbevágott koktélparit és kiszedjük, félrerakjuk. Ugyanebben a serpenyőbe belerakjuk a maradék olajat és lepirítjuk a tarhonyát annyira, hogy enyhén barna színt kapjon. Ezután mehet rá a felaprított vöröshagyma és fokhagyma. Ha üvegesre párolódtak, rátesszük a paradicsompürét, 2 percig pirítjuk és felöntjük a borral, majd levesszük a lángot. Folyamatos kevergetés mellett, 4-5 részletben hozzáadjuk az alaplevet, mintha rizottót készítenénk. Kb. a felénél öntjük rá a passatát. Ha elfogyott a folyadék, elzárjuk. Belekeverjük a vajat, a reszelt parmezánt és a friss bazsalikomot. Tányérba szedjük, a pirított koktélparival és a mozzarellával tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Az olaszoknál a tarhonyát fregolának hívják, ami kb. 2-3-szorosa a mi jó öreg tarhonyának. Ezért ne is áldozzatok ennyi pénzt erre az amúgy zseniális tésztafajtára, hanem használjátok nyugodtan a sajátunkat és főzzétek meg ezt a jó kis “rizottó” szerűséget belőle! :P

Hozzávalók

4 főre
1 fej
kisebb vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
100 ml
fehérbor
300 g
tarhonya
só, bors
3 ek
olívaolaj
100 g
bivalymozzarella
1 l
alaplé
2 tk
sűrített paradicsom
200 g
passata (passzírozott paradicsom)
1 nagy csokor
friss bazsalikom
150 g
koktélparadicsom
50 g
parmezán
80 g
vaj
2 evőkanál olajon egy serpenyőben lepirítjuk a félbevágott koktélparit és kiszedjük, félrerakjuk. Ugyanebben a serpenyőbe belerakjuk a maradék olajat és lepirítjuk a tarhonyát annyira, hogy enyhén barna színt kapjon. Ezután mehet rá a felaprított vöröshagyma és fokhagyma. Ha üvegesre párolódtak, rátesszük a paradicsompürét, 2 percig pirítjuk és felöntjük a borral, majd levesszük a lángot. Folyamatos kevergetés mellett, 4-5 részletben hozzáadjuk az alaplevet, mintha rizottót készítenénk. Kb. a felénél öntjük rá a passatát. Ha elfogyott a folyadék, elzárjuk. Belekeverjük a vajat, a reszelt parmezánt és a friss bazsalikomot. Tányérba szedjük, a pirított koktélparival és a mozzarellával tálaljuk.

Ha tetszett a Caprese tarhonya rizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept