A legjobb kalács receptek

Casatiello,húsvétikalácsNápolyból

Casatiello, húsvéti kalács Nápolyból

Hozzávalók
650 g
liszt
15 g
45 g
élesztő
375 ml
víz
40 g
zsír
25 ml
olívaolaj
150 g
szalámi
150 g
pecorino
4 db
tojás
(+ 1 db a lekenéshez)

Elkészítés

A lisztet egy tálba mérjük, és elkeverjük a sóval. Belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a meglangyosított vizet, mehet hozzá a zsír és az olívaolaj, majd elkezdjük bedagasztani a tésztát. Közben kis kockákra vágjuk a szalámit és a sajtot. Amikor már szép sima a tészta, hozzászórjuk a szalámi- és a sajtkockákat, gombóccá formázzuk, letakarjuk, és meleg, szélmentes helyen 50-60 percig kelesztjük.

A kelesztés után kissé átgyúrjuk a tésztát, és levágunk belőle kb. egy evőkanálnyi darabot. A nagyobbat rúd alakúra sodorjuk, és koszorú formára hajtjuk. Ha van koszorú alakú sütőformánk, azt kiolajozzuk, kilisztezzük, és abba rakjuk 30-40 percre megkelni. Ha nincs formánk, akkor sütőpapírral borított tepsire rakjuk, és egy bögrét vagy vastagabb poharat helyezünk a közepébe. Kelesztés után a koszorúba nyomunk 4 darab alaposan megmosott tojást, majd a maradék, félrerakott tésztából vékony rudakat sodrunk, és kereszt alakban elhelyezzük a tojásokon.

Lekenjük lazán felvert tojással, és a 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk nagyjából 50-55 percre.

casatiello
Casatiello

Ezek is érdekelhetnek:

Torta pasqualina - húsvéti pite tojással

Virsli köré fonott kalács

www.streetkitchen.hu

Az olaszok, pontosabban a Nápolyban élő olasz családok hagyományos, koszorú alakú kelt tésztás húsvéti kalácsa a casatiello. Pecorino és olasz szalámi helyett használhattok másféle sajtot és szalámit is, de szerintem nem érdemes, mert ezekkel az igazán finom. ;)

Hozzávalók

1 darabhoz
650 g
liszt
15 g
45 g
élesztő
375 ml
víz
40 g
zsír
25 ml
olívaolaj
150 g
szalámi
150 g
pecorino
4 db
tojás
(+ 1 db a lekenéshez)

A lisztet egy tálba mérjük, és elkeverjük a sóval. Belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a meglangyosított vizet, mehet hozzá a zsír és az olívaolaj, majd elkezdjük bedagasztani a tésztát. Közben kis kockákra vágjuk a szalámit és a sajtot. Amikor már szép sima a tészta, hozzászórjuk a szalámi- és a sajtkockákat, gombóccá formázzuk, letakarjuk, és meleg, szélmentes helyen 50-60 percig kelesztjük.

A kelesztés után kissé átgyúrjuk a tésztát, és levágunk belőle kb. egy evőkanálnyi darabot. A nagyobbat rúd alakúra sodorjuk, és koszorú formára hajtjuk. Ha van koszorú alakú sütőformánk, azt kiolajozzuk, kilisztezzük, és abba rakjuk 30-40 percre megkelni. Ha nincs formánk, akkor sütőpapírral borított tepsire rakjuk, és egy bögrét vagy vastagabb poharat helyezünk a közepébe. Kelesztés után a koszorúba nyomunk 4 darab alaposan megmosott tojást, majd a maradék, félrerakott tésztából vékony rudakat sodrunk, és kereszt alakban elhelyezzük a tojásokon.

Lekenjük lazán felvert tojással, és a 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk nagyjából 50-55 percre.

casatiello
Casatiello

Ezek is érdekelhetnek:

Torta pasqualina - húsvéti pite tojással

Virsli köré fonott kalács

Ha tetszett a casatiello, húsvéti kalács nápolyból receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése