A lisztet egy tálba mérjük, és elkeverjük a sóval. Belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a meglangyosított vizet, mehet hozzá a zsír és az olívaolaj, majd elkezdjük bedagasztani a tésztát. Közben kis kockákra vágjuk a szalámit és a sajtot. Amikor már szép sima a tészta, hozzászórjuk a szalámi- és a sajtkockákat, gombóccá formázzuk, letakarjuk, és meleg, szélmentes helyen 50-60 percig kelesztjük.
A kelesztés után kissé átgyúrjuk a tésztát, és levágunk belőle kb. egy evőkanálnyi darabot. A nagyobbat rúd alakúra sodorjuk, és koszorú formára hajtjuk. Ha van koszorú alakú sütőformánk, azt kiolajozzuk, kilisztezzük, és abba rakjuk 30-40 percre megkelni. Ha nincs formánk, akkor sütőpapírral borított tepsire rakjuk, és egy bögrét vagy vastagabb poharat helyezünk a közepébe. Kelesztés után a koszorúba nyomunk 4 darab alaposan megmosott tojást, majd a maradék, félrerakott tésztából vékony rudakat sodrunk, és kereszt alakban elhelyezzük a tojásokon.
Lekenjük lazán felvert tojással, és a 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk nagyjából 50-55 percre.
