Lekvárok

Chilidzsem

Chilidzsem

Hozzávalók
35 - 40 db
nagyobb chilipaprika
(összesen kb. 400 g)
1.1 kg
kaliforniai paprika
5 gerezd
fokhagyma
500 g
3:1-es befőzőcukor
500 ml
száraz fehérbor
100 ml
víz
1 db
citrom leve

Elkészítés

A chilidzsem egy igazán pikáns finomság, mutatjuk, hogyan készül:

Első lépésként a chiliket félbevágjuk, a magokat kikaparjuk. Beletesszük egy késes aprítóba a megtisztított kaliforniai paprikával és a fokhagymával együtt, és alaposan ledaráljuk. Az így kapott masszát egy magas falú edénybe szedjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot és a sót, és felöntjük a borral és a vízzel. A dzsem savasságát ízlés szerint beállítjuk egy kis citromlével, majd addig főzzük, amíg elérjük a kívánt állagot.

chilidzsem
Chilidzsem (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 90 perc

Nincs is jobb érzés annál, amikor megbontjátok a szezonban eltett lekvárt, befőttet vagy szörpöt, főleg ha magatoknak készítettétek. Persze a nagymama baracklekvárjának sem tudunk ellenállni, az is mindig jól tud jönni, de érdemes extrább ízeket is kipróbálni. Ezeket a lekvárrecepteket is mindenképp próbáljátok ki, ha szeretitek a kamrapolcot az általatok befőzött finomságokkal feltölteni:

Bazsalikomos málnalekvár

Mangó-maracuja lekvár

Gyömbéres meggylekvár

Kiwi-lime dzsem

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha unjátok a nagymama baracklekvárját, próbáljátok ki ezt a nem hétköznapi chilidzsemet… ja és kóstoltassátok meg a nagymamával is :)

Hozzávalók

1 db kb. 800 ml-es dzsemhez
35 - 40 db
nagyobb chilipaprika
(összesen kb. 400 g)
1.1 kg
kaliforniai paprika
5 gerezd
fokhagyma
500 g
3:1-es befőzőcukor
500 ml
száraz fehérbor
100 ml
víz
1 db
citrom leve

A chilidzsem egy igazán pikáns finomság, mutatjuk, hogyan készül:

Első lépésként a chiliket félbevágjuk, a magokat kikaparjuk. Beletesszük egy késes aprítóba a megtisztított kaliforniai paprikával és a fokhagymával együtt, és alaposan ledaráljuk. Az így kapott masszát egy magas falú edénybe szedjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot és a sót, és felöntjük a borral és a vízzel. A dzsem savasságát ízlés szerint beállítjuk egy kis citromlével, majd addig főzzük, amíg elérjük a kívánt állagot.

chilidzsem
Chilidzsem (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 90 perc

Nincs is jobb érzés annál, amikor megbontjátok a szezonban eltett lekvárt, befőttet vagy szörpöt, főleg ha magatoknak készítettétek. Persze a nagymama baracklekvárjának sem tudunk ellenállni, az is mindig jól tud jönni, de érdemes extrább ízeket is kipróbálni. Ezeket a lekvárrecepteket is mindenképp próbáljátok ki, ha szeretitek a kamrapolcot az általatok befőzött finomságokkal feltölteni:

Bazsalikomos málnalekvár

Mangó-maracuja lekvár

Gyömbéres meggylekvár

Kiwi-lime dzsem

Ha tetszett a Chilidzsem receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept