A chilis bab összeállításához a bacont felkockázzuk, kevés olajon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a felvágott vöröshagymát. Sózzuk és jöhet bele az átnyomott fokhagyma is, és folytatjuk a hőkezelést.
Amikor már szép üveges a hagyma, hozzáadjuk a paradicsompürét, és 30-45 másodpercig pirítjuk, majd beledobjuk a marhahúst, és folyamatos kavargatás mellett azt is megpirítjuk.
Hozzáadjuk a felkockázott kaliforniai paprikát, felöntjük sörrel, rárakjuk a paradicsomot és a babot úgy, hogy a bab levét leöntjük előtte, de a paradicsom mehet bele teljesen.
Fűszerezzük, hozzáadjuk a barna cukrot, és tovább főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik.
Tálaláshoz egy tányérba szedünk a chilis babból, kanalazunk rá a tejfölből, reszelünk rá a sajtból, pakolunk mellé tortillachipset, és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
