Saláták

COBBsaláta

COBB saláta

Hozzávalók
A salátához
2 db
tojás
1 db
avokádó
10 szem
koktélparadicsom
1 db
grillcsirke melle, vagy más maradék sült csirke
2 szál
újhagyma
50 g
kéksajt (rokfort, márványsajt, stb)
60 g
kockára  vágott bacon
100 g
római saláta/endívia/jégsaláta (vagy ezek keveréke)
1
citrom
Az öntethez
1 tk
mustár
1 csapott tk
fokhagyma granulátum (vagy egy gerezd fokhagyma finomra zúzva)
1 ek
vörösborecet
1 ek
frissen facsart citromlé
1 ek
worcestershire szósz
1 ek
cukor vagy méz
8 ek
olívaolaj
só, bors

Elkészítés
A tojásokat 6 percig főzzük, majd megpucoljuk és cikkekre vágjuk. Az avokádót meghámozzuk, felkockázzuk és meglocsoljuk egy kis citromlével, hogy ne barnuljon. A koktélparadicsomokat felezzük. A sült csirkét feldaraboljuk, vagy csak kézzel rusztikusra tépkedjük. Az újhagymát felkarikázzuk, a kéksajtot nagyobb darabokra morzsoljuk. A kockára vágott bacont serpenyőben megsütjük, majd leitatjuk róla a zsiradékot. A salátát felcsíkozzuk és egy nagy tálra az összes többi hozzávalóval együtt, fajtánként csíkokba rendezzük. Az öntet hozzávalóit egy kézi habverővel szépen elkeverjük, míg homogén emulziót nem kapunk. Az öntetet külön tálaljuk a salátához. Mindenki ízlésének megfelelően szed a salátából és locsolja meg a tányérján a dresszinggel.

www.streetkitchen.hu

Igazi, friss, üde tavaszi saláta telis-tele kéksajttal, csirkével, baconnel, egyszóval mindenféle szuper hozzávalóval amitől egy saláta nem csak "egy saláta" lesz, hanem "A saláta"!

Hozzávalók

2 - 3 főre
A salátához
2 db
tojás
1 db
avokádó
10 szem
koktélparadicsom
1 db
grillcsirke melle, vagy más maradék sült csirke
2 szál
újhagyma
50 g
kéksajt (rokfort, márványsajt, stb)
60 g
kockára  vágott bacon
100 g
római saláta/endívia/jégsaláta (vagy ezek keveréke)
1
citrom
Az öntethez
1 tk
mustár
1 csapott tk
fokhagyma granulátum (vagy egy gerezd fokhagyma finomra zúzva)
1 ek
vörösborecet
1 ek
frissen facsart citromlé
1 ek
worcestershire szósz
1 ek
cukor vagy méz
8 ek
olívaolaj
só, bors
A tojásokat 6 percig főzzük, majd megpucoljuk és cikkekre vágjuk. Az avokádót meghámozzuk, felkockázzuk és meglocsoljuk egy kis citromlével, hogy ne barnuljon. A koktélparadicsomokat felezzük. A sült csirkét feldaraboljuk, vagy csak kézzel rusztikusra tépkedjük. Az újhagymát felkarikázzuk, a kéksajtot nagyobb darabokra morzsoljuk. A kockára vágott bacont serpenyőben megsütjük, majd leitatjuk róla a zsiradékot. A salátát felcsíkozzuk és egy nagy tálra az összes többi hozzávalóval együtt, fajtánként csíkokba rendezzük. Az öntet hozzávalóit egy kézi habverővel szépen elkeverjük, míg homogén emulziót nem kapunk. Az öntetet külön tálaljuk a salátához. Mindenki ízlésének megfelelően szed a salátából és locsolja meg a tányérján a dresszinggel.

Ha tetszett a cobb saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése