Sertésszűz Colbert módra
A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk, egy nagyobb serpenőben, amit be tudunk tenni a sütőbe, 1 ek olajon körbepirítjuk, majd 180 °C-os sütőben 5 percig sütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.A gombát megmossuk, finomra vágjuk, majd a vajban megdinsztelt finomra vágott hagymára tesszük, sózzuk, borsozzuk és addig hevítjük, amíg a leve el nem forr és pirulni kezd. Hozzáadjuk a felvert tojásokat és azonnal lehúzzuk a tűzről és összekeverjük a finomra vágott zöldpetrezselymmel.A kelkáposztát leveleire szedjük, köményes, sós, fokhagymás vízben 2 percig megfőzzük. Ha kihűlt, a levél erezetét kivágjuk és összeállítjuk a hústekercset: néhány szelet pármai sonkát kiterítünk, ráfektetjük a kelkáposztát, megkenjük a gombapéppel, végül pedig ráfektetjük a húst és az egészet szorosan feltekerjük, a két végén megkötözzük. Áttesszük egy hőálló edénybe és 180 fokra előmelegített sütőben12 percig sütjük. A sütőből kivéve pár percig pihentetjük, végül felszeleteljük és párol rizzsel kínáljuk.
Lisztmentes máktorta karamellizált fügével
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a porcukrot, robotgépben fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a darált mákot, a sót és a citrusok reszelt héját, teljesen simára keverjük. Először a hab harmadát gyors, határozott mozdulatokkal a mákos masszához keverjük, az így fellazított masszához lezán keverjük hozzá a hab többi részét. Tapadásmentes sütőformába tesszük és 170 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk tejesen kihűlni.
