Receptek

Gesztenyéscordonbleu

Gesztenyés cordon bleu

Hozzávalók
50 g
vaj
150 g
liszt
160 ml
tej
1 mk
mustár
4 db
csirkemell
(6-800 g)
só, bors
100 g
fekete-erdei sonka
200 g
főtt gesztenye
100 g
gouda vagy más, könnyen olvadó sajt
100 g
zsemlemorzsa
100 g
liszt
3 db
tojás

Elkészítés

Egy kis méretű főzőedényben felhevítjük a vajat, beleszórunk 50 g lisztet, amit fehér habzásig hevítünk, majd felöntjük a tejjel, belekeverjük a mustárt, és az egészet 5-6 percet forraljuk, így egy keményebb besamel mártást kapva. 

A csirkemelleket késsel szétnyitjuk, majd enyhén megklopfoljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, és az egyik képzeletbeli oldalának a közepére elhelyezzük a tölteléket. Ehhez a sonkákat félbevágjuk, és alulra egy szeletet teszünk belőle, rákanalazunk egy kanálnyi besamelt, amibe beleszórunk egy csipetnyi aprított gesztenyét, ezt megszórjuk sóval, borssal, erre pedig egy szelet sajtot fektetünk. Aztán ezt még egyszer megismételjük, és a csirke kilógó részeivel körbehajtogatjuk a tölteléket. Ezután a töltött húsokat egy fél órára betesszük a fagyasztóba, hogy kidermedjenek annyira, hogy könnyen panírozhatóak legyenek. 

Gesztenyés cordon bleu

A panírozáshoz a megmaradt aprított gesztenyét összekeverjük a morzsával, és a szokásos módon bepanírozzuk. Figyelni kell, mivel vastag, csak 155-160 fokos olajban sütjük, 10-12 perc alatt kész is van, majd alaposan lecsepegtetjük, leitatjuk róla a felesleges olajat. Ezután már tálalhatjuk is.

Ezek is érdekelhetnek:

Harcsa cordon bleu

Gesztenyével töltött húsgolyó áfonyamártással

www.streetkitchen.hu

Nemcsak a sült gesztenyét érdemes azon melegében megenni, hanem ezt a télre hangolt cordon bleu-t is.

Hozzávalók

4 főre
50 g
vaj
150 g
liszt
160 ml
tej
1 mk
mustár
4 db
csirkemell
(6-800 g)
só, bors
100 g
fekete-erdei sonka
200 g
főtt gesztenye
100 g
gouda vagy más, könnyen olvadó sajt
100 g
zsemlemorzsa
100 g
liszt
3 db
tojás

Egy kis méretű főzőedényben felhevítjük a vajat, beleszórunk 50 g lisztet, amit fehér habzásig hevítünk, majd felöntjük a tejjel, belekeverjük a mustárt, és az egészet 5-6 percet forraljuk, így egy keményebb besamel mártást kapva. 

A csirkemelleket késsel szétnyitjuk, majd enyhén megklopfoljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, és az egyik képzeletbeli oldalának a közepére elhelyezzük a tölteléket. Ehhez a sonkákat félbevágjuk, és alulra egy szeletet teszünk belőle, rákanalazunk egy kanálnyi besamelt, amibe beleszórunk egy csipetnyi aprított gesztenyét, ezt megszórjuk sóval, borssal, erre pedig egy szelet sajtot fektetünk. Aztán ezt még egyszer megismételjük, és a csirke kilógó részeivel körbehajtogatjuk a tölteléket. Ezután a töltött húsokat egy fél órára betesszük a fagyasztóba, hogy kidermedjenek annyira, hogy könnyen panírozhatóak legyenek. 

Gesztenyés cordon bleu

A panírozáshoz a megmaradt aprított gesztenyét összekeverjük a morzsával, és a szokásos módon bepanírozzuk. Figyelni kell, mivel vastag, csak 155-160 fokos olajban sütjük, 10-12 perc alatt kész is van, majd alaposan lecsepegtetjük, leitatjuk róla a felesleges olajat. Ezután már tálalhatjuk is.

Ezek is érdekelhetnek:

Harcsa cordon bleu

Gesztenyével töltött húsgolyó áfonyamártással

Ha tetszett a Gesztenyés cordon bleu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept