Hirdetés
Green Kitchen

Gesztenyével töltött húsgolyó áfonyamártással

Hozzávalók

4
főre
+

A húsgolyóhoz

1 fej hagyma
1 szál sárgarépa (kisebb)
1 szál szárzeller
3 - 4 ek aszalt vörös áfonya
600 g darált pulykahús
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 csipet kakukkfű
1 csipet rozmaring
só, bors
0.25 db frissen reszelt szerecsendió
1 db tojás
1 - 2 ek olaj
125 g sült gesztenye

A mártáshoz

100 ml zöldségalaplé
300 g fagyasztott áfonya
2 ek méz
1 db narancs

Az édesburgonyához

4 db édesburgonya (nagyobb)
só, bors
1 csipet kakukkfű
1 csipet rozmaring
1 csipet fokhagymapor
1 - 2 ek olaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gesztenyével töltött húsgolyó áfonyamártással

Ha nem tudjátok, mire használjátok el a hónapok óta a fagyóban ácsorgó fagyasztott áfonyát, mert már unjátok a sütiket, akkor ez egy tök jó választás. Nem kell megijedni a hús-gyümölcs kombótól, jól elkészítve zseniális!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A húsgolyóhoz

1 fej hagyma
1 szál sárgarépa (kisebb)
1 szál szárzeller
3 - 4 ek aszalt vörös áfonya
600 g darált pulykahús
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 csipet kakukkfű
1 csipet rozmaring
só, bors
0.25 db frissen reszelt szerecsendió
1 db tojás
1 - 2 ek olaj
125 g sült gesztenye

A mártáshoz

100 ml zöldségalaplé
300 g fagyasztott áfonya
2 ek méz
1 db narancs

Az édesburgonyához

4 db édesburgonya (nagyobb)
só, bors
1 csipet kakukkfű
1 csipet rozmaring
1 csipet fokhagymapor
1 - 2 ek olaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az édesburgonyát megpucoljuk és kisebb hasábokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megszórjuk sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal, fokhagymaporral, meglocsoljuk egy kevés olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25-30 percre.

A húsgolyóhoz a hagymát, a répát, a zellert és a vörös áfonyát apróra vágjuk, és egy serpenyőben üvegesre pirítjuk, majd félretesszük lehűlni. Összekeverjük a többi hozzávalóval, és diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle úgy, hogy a közepükbe egy-egy gesztenyét is teszünk. A gombócokat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és az édesburgonya mellé toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A mártáshoz az áfonyát az alaplével és a mézzel felforraljuk, kicsit visszaredukáljuk, belereszeljük a narancs héját, a húsát pedig belevágjuk. A mártás sűrítéséhez néhány cikk puhára sült édesburgonyát és a megmaradt néhány darab sült gesztenyét használjuk úgy, hogy ezeket beledobjuk a felfőzött áfonyához, és egy villával összetörjük benne.

A kisült golyókat ezzel a mártással és a sült édesburgonyával tálaljuk.

Gesztenyével töltött pulyka áfonyamártással

Ha tetszett a gesztenyével töltött pulyka áfonyamártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások