Szendvics

Croquemonsieur,amaradékmentésjegyében

Croque monsieur, a maradékmentés jegyében

Hozzávalók
6 szelet
maradék kalács
50 g
vaj
200 g
maradék sonka
150 g
trappista sajt
A besamelhez
20 g
vaj
20 g
liszt
300 ml
tej
só, bors
szerecsendió
50 g
trappista sajt

Elkészítés

A kalácsot megpirítjuk a vajban. A besamelhez felolvasztjuk a vajat, kicsit megfuttatjuk rajta  a lisztet, felöntjük a tejjel, csomómentesre főzzük, fűszerezzük és belereszeljük a sajtot.

Croque monsieur

A kalácsok felét egy tepsire rakjuk, erre jöhet a sonka, a reszelt sajt fele, a kalácsok másik fele, majd a besamel és a maradék sajt. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a teteje.

www.streetkitchen.hu

Általában húsvétról sok sonka és kalács szokott maradni, éppen ezért szinte bármilyen reggelit össze lehet belőlük dobni, pl. a franciák kedvenc melegszendvicsét!

Hozzávalók

3 szendvicshez
6 szelet
maradék kalács
50 g
vaj
200 g
maradék sonka
150 g
trappista sajt
A besamelhez
20 g
vaj
20 g
liszt
300 ml
tej
só, bors
szerecsendió
50 g
trappista sajt

A kalácsot megpirítjuk a vajban. A besamelhez felolvasztjuk a vajat, kicsit megfuttatjuk rajta  a lisztet, felöntjük a tejjel, csomómentesre főzzük, fűszerezzük és belereszeljük a sajtot.

Croque monsieur

A kalácsok felét egy tepsire rakjuk, erre jöhet a sonka, a reszelt sajt fele, a kalácsok másik fele, majd a besamel és a maradék sajt. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a teteje.

Ha tetszett a croque monsieur, a maradékmentés jegyében receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept