Levesek

Csángógulyás

Csángó gulyás

Hozzávalók
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(180 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 tk
egész kömény
0.5 tk
bors
3 db
babérlevél
1 db
tv-paprika
(90 g/db)
2 tk
sűrített paradicsom
1 ek
daráltpaprika-krém
1 ek
pritaminpaprika-krém
700 g
marhacomb
1.5 ek
fűszerpaprika
350 g
apró savanyú káposzta
120 g
rizs
1 ek
mustár
A tálaláshoz
6 ek
tejföl
6 szelet
kenyér

Elkészítés

A csángó gulyás elkészítésének első lépéseként zsírt melegítünk egy szélesebb fazékban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, a köményt, a borsot, a babérlevelet, és közepes hőfokon 8 percig dinszteljük. 

Ezután mehet bele a 0,5 cm-es kockákra vágott paprika, a sűrített paradicsom, a daráltpaprika-krém, a pritaminpaprika-krém és a kb. 2 cm-es kockákra vágott hús. Közepesen erős hőfokon további 2 percig pirítjuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, majd felöntjük annyi vízzel, ami kb. 1 ujjnyira ellepi a húst – én 1 literrel öntöttem fel. 

Amikor forr, sózzuk és közepes hőfokon, időnként a vizet pótolva szinte teljesen puhára főzzük a húst. Felöntjük vízzel (én 2,5 liter vizet adtam hozzá), hozzáadjuk az igény szerint átmosott káposztát, az átöblített rizst és a mustárt, és további 10-15 perc alatt készre főzzük. 

A pontos főzési idő attól függ, mikor puhul meg teljesen a rizs. Miután megfőtt a rizs is, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és a kész levest tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

csango-gulyas-2
Csángó gulyás (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2 óra 30 perc

Még több kiadós leves:

Borácsgulyás

Frankfurti leves kelbimbóval

Savanyú káposztás bitang leves

www.streetkitchen.hu

A Magyaros ételek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Mitől lesz csángó gulyás a gulyás? Például attól, hogy csipetke helyett rizs kerül bele. Ha bírod a savanykás, pikáns, ízekben kirobbanóan tartalmas leveseket, akkor ezt is próbáld ki!

Hozzávalók

6 főre
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(180 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 tk
egész kömény
0.5 tk
bors
3 db
babérlevél
1 db
tv-paprika
(90 g/db)
2 tk
sűrített paradicsom
1 ek
daráltpaprika-krém
1 ek
pritaminpaprika-krém
700 g
marhacomb
1.5 ek
fűszerpaprika
350 g
apró savanyú káposzta
120 g
rizs
1 ek
mustár
A tálaláshoz
6 ek
tejföl
6 szelet
kenyér

A csángó gulyás elkészítésének első lépéseként zsírt melegítünk egy szélesebb fazékban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, a köményt, a borsot, a babérlevelet, és közepes hőfokon 8 percig dinszteljük. 

Ezután mehet bele a 0,5 cm-es kockákra vágott paprika, a sűrített paradicsom, a daráltpaprika-krém, a pritaminpaprika-krém és a kb. 2 cm-es kockákra vágott hús. Közepesen erős hőfokon további 2 percig pirítjuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, majd felöntjük annyi vízzel, ami kb. 1 ujjnyira ellepi a húst – én 1 literrel öntöttem fel. 

Amikor forr, sózzuk és közepes hőfokon, időnként a vizet pótolva szinte teljesen puhára főzzük a húst. Felöntjük vízzel (én 2,5 liter vizet adtam hozzá), hozzáadjuk az igény szerint átmosott káposztát, az átöblített rizst és a mustárt, és további 10-15 perc alatt készre főzzük. 

A pontos főzési idő attól függ, mikor puhul meg teljesen a rizs. Miután megfőtt a rizs is, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és a kész levest tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

csango-gulyas-2
Csángó gulyás (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2 óra 30 perc

Még több kiadós leves:

Borácsgulyás

Frankfurti leves kelbimbóval

Savanyú káposztás bitang leves

Ha tetszett a csángó gulyás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept