Kezdésként az apróra vágott vöröshagymát, angol zellert és sárgarépát, azaz a soffritto alapot olívaolajon pirítani kezdjük egy fazékban. Mikor a zöldségek összeestek, jöhet hozzá a megroppantott fokhagyma, majd a paradicsom, amivel pár perc alatt összeforraljuk. A paradicsomos alaphoz jöhet a leszűrt csicseriborsó. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ráöntjük az alaplevet és beletesszük a fűszereket. Forrástól számítva 10-15 percig főzzük.
Amíg az idő letelik, a tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félrerakjuk.
A leves sűrűjének felét félretesszük, a fazékban maradt részt pedig a lével leturmixoljuk. Visszatesszük a megmentett sűrűjét, hozzáadjuk a tésztát, majd felforraljuk. A leves így el is készült. Tálaláskor meglocsoljuk kevés extra szűz olívaolajjal, aztán teleesszük vele magunkat. :)
Csicseriborsó-leveseperlevéltésztával
Ha szeretnél egy kaját, amivel tutira jóllaksz, finom és egészséges is, akkor a legjobb helyen jársz.

Vega
Ez a csicseriborsó-leves igazi mediterrán hangulatot hoz a konyhádba, miközben nagyon baráti az elkészítése is. Az alapja egy klasszikus soffritto, ami biztosítja a mély, édes-zöldséges ízt, ehhez jön a paradicsom és a rozmaring, amik feldobják a levest. A krémesre turmixolt résznek köszönhetően selymes lesz az állaga, az eperlevél tészta pedig még tartalmasabbá teszi, így egy komplett főételként is simán megállja a helyét. Ha szeretnél egy kiadós, húsmentes fogást, ami laktató és egészséges, akkor ez a leves a legjobb választás.
Hozzávalók
Elkészítés
Kezdésként az apróra vágott vöröshagymát, angol zellert és sárgarépát, azaz a soffritto alapot olívaolajon pirítani kezdjük egy fazékban. Mikor a zöldségek összeestek, jöhet hozzá a megroppantott fokhagyma, majd a paradicsom, amivel pár perc alatt összeforraljuk. A paradicsomos alaphoz jöhet a leszűrt csicseriborsó. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ráöntjük az alaplevet és beletesszük a fűszereket. Forrástól számítva 10-15 percig főzzük.
Amíg az idő letelik, a tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félrerakjuk.
A leves sűrűjének felét félretesszük, a fazékban maradt részt pedig a lével leturmixoljuk. Visszatesszük a megmentett sűrűjét, hozzáadjuk a tésztát, majd felforraljuk. A leves így el is készült. Tálaláskor meglocsoljuk kevés extra szűz olívaolajjal, aztán teleesszük vele magunkat. :)

Ez a leves nemcsak a hűvös napokon jön jól, hanem akkor is, ha egy gyorsan elkészíthető, mégis tápláló fogásra vágysz. A friss rozmaringtól és a paradicsomtól kap egy kellemesen mediterrán ízvilágot, az eperlevél tészta pedig garantálja, hogy senki sem marad éhes. Tálald kevés extra szűz olívaolajjal meglocsolva, friss kenyérrel, és már kész is a tökéletes, laktató vacsora.
Bizony, a csicseriborsót nem csak a hummuszhoz lehet felhasználni, bár ahhoz is kitűnő! De mellette - és a csicseriborsó-pörköltön túl - még sok más recept alapja lehet! Mutatunk is néhányat.
Fűszeres, csicseriborsós tortillatekercs
Csicseriborsós raguval töltött kaliforniai paprika
Marokkói fűszeres húsgolyók fetás, sült csicseriborsós salátával és kuszkusszal
Ha tetszett a csicseriborsó-leves eperlevéltésztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!