Levesek

Csicseriborsó-leveseperlevéltésztával

Csicseriborsó-leves eperlevéltésztával
Csicseriborsó-leves eperlevéltésztával

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 db
angol zeller
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
3 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
1 konzerv
hámozott paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
2 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
bors
1 l
zöldségalaplé
2 ág
friss rozmaring
1 db
babérlevél
120 g
eperlevéltészta

Elkészítés
  1. Kezdésként az apróra vágott vöröshagymát, angol zellert és sárgarépát, azaz a soffritto alapot olívaolajon pirítani kezdjük egy fazékban. Mikor a zöldségek összeestek, jöhet hozzá a megroppantott fokhagyma, majd a paradicsom, amivel pár perc alatt összeforraljuk. A paradicsomos alaphoz jöhet a leszűrt csicseriborsó. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ráöntjük az alaplevet és beletesszük a fűszereket. Forrástól számítva 10-15 percig főzzük.

  2. Amíg az idő letelik, a tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félrerakjuk.

  3. A leves sűrűjének felét félretesszük, a fazékban maradt részt pedig a lével leturmixoljuk. Visszatesszük a megmentett sűrűjét, hozzáadjuk a tésztát, majd felforraljuk. A leves így el is készült. Tálaláskor meglocsoljuk kevés extra szűz olívaolajjal, aztán teleesszük vele magunkat. :)


www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha szeretnél egy kaját, amivel tutira jóllaksz, finom és egészséges is, akkor a legjobb helyen jársz.

pictogram

Vega

Ez a csicseriborsó-leves igazi mediterrán hangulatot hoz a konyhádba, miközben nagyon baráti az elkészítése is. Az alapja egy klasszikus soffritto, ami biztosítja a mély, édes-zöldséges ízt, ehhez jön a paradicsom és a rozmaring, amik feldobják a levest. A krémesre turmixolt résznek köszönhetően selymes lesz az állaga, az eperlevél tészta pedig még tartalmasabbá teszi, így egy komplett főételként is simán megállja a helyét. Ha szeretnél egy kiadós, húsmentes fogást, ami laktató és egészséges, akkor ez a leves a legjobb választás.

Hozzávalók

4 főre
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 db
angol zeller
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
3 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
1 konzerv
hámozott paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
2 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
bors
1 l
zöldségalaplé
2 ág
friss rozmaring
1 db
babérlevél
120 g
eperlevéltészta

Elkészítés

  1. Kezdésként az apróra vágott vöröshagymát, angol zellert és sárgarépát, azaz a soffritto alapot olívaolajon pirítani kezdjük egy fazékban. Mikor a zöldségek összeestek, jöhet hozzá a megroppantott fokhagyma, majd a paradicsom, amivel pár perc alatt összeforraljuk. A paradicsomos alaphoz jöhet a leszűrt csicseriborsó. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ráöntjük az alaplevet és beletesszük a fűszereket. Forrástól számítva 10-15 percig főzzük.

  2. Amíg az idő letelik, a tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félrerakjuk.

  3. A leves sűrűjének felét félretesszük, a fazékban maradt részt pedig a lével leturmixoljuk. Visszatesszük a megmentett sűrűjét, hozzáadjuk a tésztát, majd felforraljuk. A leves így el is készült. Tálaláskor meglocsoljuk kevés extra szűz olívaolajjal, aztán teleesszük vele magunkat. :)


Csicseriborsó-leves eperlevéltésztával
Csicseriborsó-leves eperlevéltésztával (Fotó: Street Kitchen)

Ez a leves nemcsak a hűvös napokon jön jól, hanem akkor is, ha egy gyorsan elkészíthető, mégis tápláló fogásra vágysz. A friss rozmaringtól és a paradicsomtól kap egy kellemesen mediterrán ízvilágot, az eperlevél tészta pedig garantálja, hogy senki sem marad éhes. Tálald kevés extra szűz olívaolajjal meglocsolva, friss kenyérrel, és már kész is a tökéletes, laktató vacsora.

Bizony, a csicseriborsót nem csak a hummuszhoz lehet felhasználni, bár ahhoz is kitűnő! De mellette - és a csicseriborsó-pörköltön túl - még sok más recept alapja lehet! Mutatunk is néhányat.

Fűszeres, csicseriborsós tortillatekercs

Csicseriborsós raguval töltött kaliforniai paprika

Marokkói fűszeres húsgolyók fetás, sült csicseriborsós salátával és kuszkusszal


Ha tetszett a csicseriborsó-leves eperlevéltésztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése