Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 1 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 120 g quinoa
- 2 ek currypaszta
- 2 ek paradicsompüré
- 1 konzerv csicseriborsós zöldségkeverék fűszeres szószban (400 g-os kiszerelés)
- kb. 400 ml víz
- 120 g fagyasztott spenót
- 1 csokor petrezselyem
- 1 konzerv kókusztej (165 ml-es kiszerelés)
- 4 db kaliforniai paprika
- 150 g reszelt füstölt sajt
- 120 g mozzarella
- 4 ek olívaolaj
A tálaláshoz
- ½ csokor petrezselyem
Csicseriborsós raguval töltött kaliforniai paprika
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 1 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 120 g quinoa
- 2 ek currypaszta
- 2 ek paradicsompüré
- 1 konzerv csicseriborsós zöldségkeverék fűszeres szószban (400 g-os kiszerelés)
- kb. 400 ml víz
- 120 g fagyasztott spenót
- 1 csokor petrezselyem
- 1 konzerv kókusztej (165 ml-es kiszerelés)
- 4 db kaliforniai paprika
- 150 g reszelt füstölt sajt
- 120 g mozzarella
- 4 ek olívaolaj
A tálaláshoz
- ½ csokor petrezselyem
A töltött kaliforniai paprikához először egy lábasban olajat melegítünk, majd hozzáadjuk a reszelt répát és a zúzott fokhagymát, sózzuk és alaposan lepirítjuk. Ezután mehet hozzá a quinoa, a currypaszta, a paradicsompüré és a csicseriborsós zöldségkeverék, elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sózzuk, borsozzuk, hozzádobjuk a fagyasztott spenótot is, és fedő alatt addig főzzük, amíg a quinoa megpuhul. Ez bőven lehet 25-30 perc is. Ha esetleg magába szívná az összes folyadékot, nyugodtan öntsük fel még 100 ml vízzel.
Mikor a quinoa megpuhult, a raguhoz keverjük az aprított petrezselymet és a kókusztejet.
A paprikáknak levágjuk a tetejét, kiszedjük a csumájukat, és az aljukra is vágunk egy kis talpat, hogy ne boruljanak fel a tepsiben (de ne lyukasszuk ki!). Megtöltjük őket a kész raguval. Mehet a paprikákra egy jó adag reszelt sajt és egy-egy szelet mozzarella, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Végül aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 25 perc
Ha tetszett a csicseriborsós raguval töltött kaliforniai paprika receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!