A házi tortilla elkészítése
A tortillához egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval és a sütőporral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat. Addig gyúrjuk, amíg homogén tésztát kapunk. Ebből 8 db egyenlő gömböt formázunk és letakarva fél órán át pihentetjük. A gömböket aztán lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, majd közepes hőfokon megsütjük egy száraz serpenyőben. Figyeljünk rá, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad és eltörik!
A csípős csirkés töltelék elkészítése
A töltelékhez egy turmixgépbe tesszük a chipotlét, a köményt, sót, borsot, a vöröshagymát, a fokhagymát, az oregánót és a fűszerpaprikát 2 evőkanál olajjal, valamint a vízzel. Hozzáadjuk a lime kifacsart levét és az aprított paradicsomot, és az egészet alaposan összeturmixoljuk. A csirkecombokat a maradék olajon, nagy lángon lepirítjuk egy forró serpenyőben, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a chiliszószunkkal, majd 30 percig alacsony lángon főzzük.
A guacamole elkészítése
A guacamoléhoz egy villa segítségével összenyomkodjuk az avokádót egy tálban, majd jó alaposan elkeverjük a lime kifacsart levével, az aprított lila hagymával, a reszelt fokhagymával, valamint sóval, borssal. A salsához egy késes aprítóba rakjuk a hozzávalókat és a kívánt állagúra lezúzzuk.
A csípős csirkés chimichanga összeállítása, sütése
Az elkészült csirkét kiemeljük a szószból, felaprítjuk, majd elkeverjük a csípős szósszal. A tortillába kanalazunk belőle egy szép adagot és ráhalmozunk egy kevés reszelt cheddart. A lisztet és a vizet kikeverjük, megkenjük vele a tortilla széleit és szorosan feltekerjük, mint egy burritót, hogy ne jöjjön szét sütés közben. Ezután 170 fokosra melegített bő olajban kisütjük a chimichangákat.
A tejfölt kikeverjük egy kevés lime-lével és vízzel, és jöhet a tálalás. A tányérra helyezünk egy chimichangát, kanalazunk a tetejére a salsából és a guacamoléból, majd meglocsoljuk a lime-os tejföllel. Pár gerezd lime-ot kínálhatunk még mellé.

- Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
- Pihentetési idő: 30 perc

-6oiiqW.webp)


