Street food

Csípőscsirkéschimichangaházitortillából

Csípős csirkés chimichanga házi tortillából

Hozzávalók
A tortillához
500 g
finomliszt + a nyújtáshoz
10 g
1 tk
sütőpor
320 ml
víz
2 ek
olívaolaj
A töltelékhez
3 ek
konzerv chipotle chilipaprika
1 tk
őrölt köménymag
só, bors
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 tk
szárított oregánó
1 tk
füstölt fűszerpaprika
4 ek
étolaj
100 ml
forró víz
1 db
lime leve
0.5 konzerv
aprított paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
8 db
felsőcsirkecomb-filé
A guacamoléhoz
1 db
érett avokádó
0.5 db
lime leve
1 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
só, bors
A salsához
4 db
paradicsom
(90 g/db)
0.25 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 db
zöld chili
0.5 db
lime leve
1 csokor
koriander
2 ek
olívaolaj
Az összeállításhoz
100 g
cheddar sajt
1 ek
finomliszt
3 ek
víz
bő étolaj a sütéshez
A tetejére
2 ek
tejföl
0.5 db
lime leve
1 ek
víz

Elkészítés

A házi tortilla elkészítése

A tortillához egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval és a sütőporral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat. Addig gyúrjuk, amíg homogén tésztát kapunk. Ebből 8 db egyenlő gömböt formázunk és letakarva fél órán át pihentetjük. A gömböket aztán lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, majd közepes hőfokon megsütjük egy száraz serpenyőben. Figyeljünk rá, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad és eltörik! 

A csípős csirkés töltelék elkészítése

A töltelékhez egy turmixgépbe tesszük a chipotlét, a köményt, sót, borsot, a vöröshagymát, a fokhagymát, az oregánót és a fűszerpaprikát 2 evőkanál olajjal, valamint a vízzel. Hozzáadjuk a lime kifacsart levét és az aprított paradicsomot, és az egészet alaposan összeturmixoljuk. A csirkecombokat a maradék olajon, nagy lángon lepirítjuk egy forró serpenyőben, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a chiliszószunkkal, majd 30 percig alacsony lángon főzzük. 

A guacamole elkészítése

A guacamoléhoz  egy villa segítségével összenyomkodjuk az avokádót egy tálban, majd jó alaposan elkeverjük a lime kifacsart levével, az aprított lila hagymával, a reszelt fokhagymával, valamint sóval, borssal. A salsához egy késes aprítóba rakjuk a hozzávalókat és a kívánt állagúra lezúzzuk. 

A csípős csirkés chimichanga összeállítása, sütése

Az elkészült csirkét kiemeljük a szószból, felaprítjuk, majd elkeverjük a csípős szósszal. A tortillába kanalazunk belőle egy szép adagot és ráhalmozunk egy kevés reszelt cheddart. A lisztet és a vizet kikeverjük, megkenjük vele a tortilla széleit és szorosan feltekerjük, mint egy burritót, hogy ne jöjjön szét sütés közben. Ezután 170 fokosra melegített bő olajban kisütjük a chimichangákat.

A tejfölt kikeverjük egy kevés lime-lével és vízzel, és jöhet a tálalás. A tányérra helyezünk egy chimichangát, kanalazunk a tetejére a salsából és a guacamoléból, majd meglocsoljuk a lime-os tejföllel. Pár gerezd lime-ot kínálhatunk még mellé. 

Csípős csirkés chimichanga házi tortillából tányéron
Csípős csirkés chimichanga házi tortillából (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
  • Pihentetési idő: 30 perc

Ha a csípős csirkés chimichanga után kedvet kaptál a mexikói kajákhoz, akkor ezeket a recepteket sasold meg!

Mexikói tarhonya

Pico de gallo saláta párolt lazaccal

Mexikói kaszinótojás

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Filmnézős kaják támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Csípős, olajban kisütött töltött burrito, salsával és guacamoléval tálalva? Egy ilyet szeretnék rendelni… akarom mondani, készíteni! És hogy teljes legyen az élmény, most a tortillát is otthon sütöttem hozzá.

Hozzávalók

4 főre
A tortillához
500 g
finomliszt + a nyújtáshoz
10 g
1 tk
sütőpor
320 ml
víz
2 ek
olívaolaj
A töltelékhez
3 ek
konzerv chipotle chilipaprika
1 tk
őrölt köménymag
só, bors
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 tk
szárított oregánó
1 tk
füstölt fűszerpaprika
4 ek
étolaj
100 ml
forró víz
1 db
lime leve
0.5 konzerv
aprított paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
8 db
felsőcsirkecomb-filé
A guacamoléhoz
1 db
érett avokádó
0.5 db
lime leve
1 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
só, bors
A salsához
4 db
paradicsom
(90 g/db)
0.25 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 db
zöld chili
0.5 db
lime leve
1 csokor
koriander
2 ek
olívaolaj
Az összeállításhoz
100 g
cheddar sajt
1 ek
finomliszt
3 ek
víz
bő étolaj a sütéshez
A tetejére
2 ek
tejföl
0.5 db
lime leve
1 ek
víz

A házi tortilla elkészítése

A tortillához egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval és a sütőporral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat. Addig gyúrjuk, amíg homogén tésztát kapunk. Ebből 8 db egyenlő gömböt formázunk és letakarva fél órán át pihentetjük. A gömböket aztán lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, majd közepes hőfokon megsütjük egy száraz serpenyőben. Figyeljünk rá, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad és eltörik! 

A csípős csirkés töltelék elkészítése

A töltelékhez egy turmixgépbe tesszük a chipotlét, a köményt, sót, borsot, a vöröshagymát, a fokhagymát, az oregánót és a fűszerpaprikát 2 evőkanál olajjal, valamint a vízzel. Hozzáadjuk a lime kifacsart levét és az aprított paradicsomot, és az egészet alaposan összeturmixoljuk. A csirkecombokat a maradék olajon, nagy lángon lepirítjuk egy forró serpenyőben, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a chiliszószunkkal, majd 30 percig alacsony lángon főzzük. 

A guacamole elkészítése

A guacamoléhoz  egy villa segítségével összenyomkodjuk az avokádót egy tálban, majd jó alaposan elkeverjük a lime kifacsart levével, az aprított lila hagymával, a reszelt fokhagymával, valamint sóval, borssal. A salsához egy késes aprítóba rakjuk a hozzávalókat és a kívánt állagúra lezúzzuk. 

A csípős csirkés chimichanga összeállítása, sütése

Az elkészült csirkét kiemeljük a szószból, felaprítjuk, majd elkeverjük a csípős szósszal. A tortillába kanalazunk belőle egy szép adagot és ráhalmozunk egy kevés reszelt cheddart. A lisztet és a vizet kikeverjük, megkenjük vele a tortilla széleit és szorosan feltekerjük, mint egy burritót, hogy ne jöjjön szét sütés közben. Ezután 170 fokosra melegített bő olajban kisütjük a chimichangákat.

A tejfölt kikeverjük egy kevés lime-lével és vízzel, és jöhet a tálalás. A tányérra helyezünk egy chimichangát, kanalazunk a tetejére a salsából és a guacamoléból, majd meglocsoljuk a lime-os tejföllel. Pár gerezd lime-ot kínálhatunk még mellé. 

Csípős csirkés chimichanga házi tortillából tányéron
Csípős csirkés chimichanga házi tortillából (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
  • Pihentetési idő: 30 perc

Ha a csípős csirkés chimichanga után kedvet kaptál a mexikói kajákhoz, akkor ezeket a recepteket sasold meg!

Mexikói tarhonya

Pico de gallo saláta párolt lazaccal

Mexikói kaszinótojás

Ha tetszett a csípős csirkés chimichanga házi tortillából receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése