Ázsiai kaják

Csípős-savanyúpirítottüvegtésztakínaikellel

Csípős-savanyú pirított üvegtészta kínai kellel

Hozzávalók
A szószhoz
100 g
üvegtészta
1
cm gyömbér
5 gerezd
fokhagyma
1 szál
újhagyma
300 g
kínai kel
50 g
csiperkegomba
2 ek
étolaj
1 db
csillagánizs
1 tk
chilipehely
150 g
darált sertéshús
2 tk
10%-os ecet
3 ek
szójaszósz
1 ek
kristálycukor
1 csipet
A tálaláshoz
0.5 csokor
koriander
1 db
madárszem chili

Elkészítés

A csípős-savanyú pirított üvegtészta elkészítéséhez először az üvegtésztát forró vízbe áztatjuk. A gyömbért, a fokhagymát és az újhagymát finomra vágjuk. A kínai kel szárát felcsíkozzuk, a leveles részét pedig nagyobb, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A csiperkegombát is felszeleteljük. 

A szósz hozzávalóit egy kisebb keverőtálban kikeverjük.

Egy wokerpenyőt nagy lángon felforrósítunk, beleöntjük az olajat és elkezdjük benne megpirítani a gyömbért, a fokhagymát és az újhagymát. Hozzádobjuk a csillagánizst és a chilipelyhet, majd fél perc pirítás után a darált húst is. Miután megpirult a hús, hozzáadjuk a kínai kelt és a gombát, és 2 percig pirítjuk. Az üvegtésztát lecsepegtetjük, és ezt is a lepirított zöldségekhez keverjük. 

Fűszerezzük az előkevert szósszal. 3 percig kevergetve pirítjuk, és készen is van a pikánsan csípős üvegtésztánk kínai kellel. Tálaláskor korianderrel és felkarikázott chilivel díszítjük.

csipos-savanyu-piritott-uvegteszta
Csípős-savanyú pirított üvegtészta kínai kellel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Próbáld ki a pirított üvegtészta után ezeket a frankó ázsiai recepteket is!

Lajos-féle pad thai

Pho leves, ahogy Lajos készíti

3 fogásos ázsiai vacsora 1 egész csirkéből

www.streetkitchen.hu

A kínai pirított tészta receptjét imádjátok, úgyhogy most hoztam egy extrább verziót! Ez spagetti helyett üvegtésztával készül, és ízeiben is kicsit eltér a megszokottól, de szerintem legalább akkora sikere lesz, mint a klasszik változatnak.

Hozzávalók

2 főre
A szószhoz
100 g
üvegtészta
1
cm gyömbér
5 gerezd
fokhagyma
1 szál
újhagyma
300 g
kínai kel
50 g
csiperkegomba
2 ek
étolaj
1 db
csillagánizs
1 tk
chilipehely
150 g
darált sertéshús
2 tk
10%-os ecet
3 ek
szójaszósz
1 ek
kristálycukor
1 csipet
A tálaláshoz
0.5 csokor
koriander
1 db
madárszem chili

A csípős-savanyú pirított üvegtészta elkészítéséhez először az üvegtésztát forró vízbe áztatjuk. A gyömbért, a fokhagymát és az újhagymát finomra vágjuk. A kínai kel szárát felcsíkozzuk, a leveles részét pedig nagyobb, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A csiperkegombát is felszeleteljük. 

A szósz hozzávalóit egy kisebb keverőtálban kikeverjük.

Egy wokerpenyőt nagy lángon felforrósítunk, beleöntjük az olajat és elkezdjük benne megpirítani a gyömbért, a fokhagymát és az újhagymát. Hozzádobjuk a csillagánizst és a chilipelyhet, majd fél perc pirítás után a darált húst is. Miután megpirult a hús, hozzáadjuk a kínai kelt és a gombát, és 2 percig pirítjuk. Az üvegtésztát lecsepegtetjük, és ezt is a lepirított zöldségekhez keverjük. 

Fűszerezzük az előkevert szósszal. 3 percig kevergetve pirítjuk, és készen is van a pikánsan csípős üvegtésztánk kínai kellel. Tálaláskor korianderrel és felkarikázott chilivel díszítjük.

csipos-savanyu-piritott-uvegteszta
Csípős-savanyú pirított üvegtészta kínai kellel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Próbáld ki a pirított üvegtészta után ezeket a frankó ázsiai recepteket is!

Lajos-féle pad thai

Pho leves, ahogy Lajos készíti

3 fogásos ázsiai vacsora 1 egész csirkéből

Ha tetszett a Csípős-savanyú pirított üvegtészta kínai kellel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept