Receptek

Kínaitésztavacsora20percalatt:csirkechowmein

Kínai tésztavacsora 20 perc alatt: csirke chow mein

Hozzávalók
250 g
bavette tészta
200 g
csirkemell filé
1 db
répa (közepes)
1 db
póréhagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 diónyi
gyömbér
2 db
piros chili paprika
4 - 5 ek
szójaszósz
1 marék
spenót (nagy)
1 csomag
szójababcsíra
1 tk
kukoricakeményítő
2 ek
pirított szezámmag
étolaj
só, bors

Elkészítés

Csirke chow mein

A tésztát al dentére főzzük. A répát egy zöldséghámozóval vékony csíkokra gyaluljuk, a póréhagymát a répával azonos méretűre szeleteljük, csíkozzuk, a fokhagymát felszeleteljük, a gyömbért lereszeljük, a chilit pedig felkarikázzuk. Egy wok serpenyőt forróra hevítünk, beleöntünk 2-3 evőkanál olajat és lepirítjuk rajta a sózott, borsozott, felkockázott csirkemellet. Ha alaposan lepirult, akkor félretesszük. A serpenyőbe ismét jön 1 evőkanálnyi olaj, majd pár perc alatt átforgatjuk és lepirítjuk a kifőtt tésztát. Kissé félrehúzzuk a serpenyőben a tésztát és mellette egy kis olajon megfuttatjuk a fokhagymát, gyömbért és chilit, majd összeforgatjuk a tésztával. Mehet bele a hagyma és a répa, amivel ismét átforgatjuk. Végül megy vissza a csirkemell és ráöntjük a szójaszószt. Alaposan összerázzuk, jó magas lángon. Hozzáadjuk a spenótot is és hagyjuk összeesni. Megszórjuk a szójababcsírával és felöntjük 1 dl vízben elkevert keményítővel. Még egyszer összeforgatjuk, megszórjuk egy kis pirított szezámmaggal és kész is vagyunk.

Még több frankó ázsiai csirkés tészta:

Kamu kínai csirkés tekercs

Klasszik kínai csirke házilag

Brokkolis, mogyorós, csirkés soba tészta

www.streetkitchen.hu

A kínai kajákat mi is nagyon szeretjük, ezért készítettünk is egy szuper tésztaételt, amit wokban, sok friss zöldséggel és hússal jól lepirítottunk. Ha rákaptok az ízére, többet tuti nem is mentek kínai gyorsbüfékbe!

Hozzávalók

2 főre
250 g
bavette tészta
200 g
csirkemell filé
1 db
répa (közepes)
1 db
póréhagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 diónyi
gyömbér
2 db
piros chili paprika
4 - 5 ek
szójaszósz
1 marék
spenót (nagy)
1 csomag
szójababcsíra
1 tk
kukoricakeményítő
2 ek
pirított szezámmag
étolaj
só, bors

Csirke chow mein

A tésztát al dentére főzzük. A répát egy zöldséghámozóval vékony csíkokra gyaluljuk, a póréhagymát a répával azonos méretűre szeleteljük, csíkozzuk, a fokhagymát felszeleteljük, a gyömbért lereszeljük, a chilit pedig felkarikázzuk. Egy wok serpenyőt forróra hevítünk, beleöntünk 2-3 evőkanál olajat és lepirítjuk rajta a sózott, borsozott, felkockázott csirkemellet. Ha alaposan lepirult, akkor félretesszük. A serpenyőbe ismét jön 1 evőkanálnyi olaj, majd pár perc alatt átforgatjuk és lepirítjuk a kifőtt tésztát. Kissé félrehúzzuk a serpenyőben a tésztát és mellette egy kis olajon megfuttatjuk a fokhagymát, gyömbért és chilit, majd összeforgatjuk a tésztával. Mehet bele a hagyma és a répa, amivel ismét átforgatjuk. Végül megy vissza a csirkemell és ráöntjük a szójaszószt. Alaposan összerázzuk, jó magas lángon. Hozzáadjuk a spenótot is és hagyjuk összeesni. Megszórjuk a szójababcsírával és felöntjük 1 dl vízben elkevert keményítővel. Még egyszer összeforgatjuk, megszórjuk egy kis pirított szezámmaggal és kész is vagyunk.

Még több frankó ázsiai csirkés tészta:

Kamu kínai csirkés tekercs

Klasszik kínai csirke házilag

Brokkolis, mogyorós, csirkés soba tészta

Ha tetszett a kínai tésztavacsora 20 perc alatt: csirke chow mein receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése