Air fryer receptek

Csirkekebabairfryerben

Csirke kebab air fryerben
Csirke kebab air fryerben tzatzikivel

Hozzávalók
500 g
csirkecombfilé
bors
1 mk
őrölt római kömény
1 mk
füstölt fűszerpaprika
1 tk
oregánó
2 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom

Elkészítés
  1. A csirkecombot 3 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és összeforgatjuk a többi fűszerrel is.

  2. Hozzákeverjük az olajat, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét is, és 10 percig állni hagyjuk.

  3. Ezután akkora nyársakra húzzuk a csirkedarabokat, hogy beférjen az air fryer kosarába, majd 190 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

  4. Amíg sül, gyorsan összedobunk mellé egy tzatzikit, hogy teljes legyen a mediterrán életérzés. Ehhez egy szuper receptet találtok az oldalon.

www.streetkitchen.hu

Ha unjuk a hétköznapi csirkét, itt a megoldás: fűszeres, szaftos kebab, ami air fryerben pikk-pakk megsül, és még a füstszag sem járja át a lakást. Gyors, egyszerű és garantáltan nyársra érdemes!

A csirke kebab air fryerben az a típusú kaja, amitől úgy érzed, mintha street foodot ennél, csak épp otthon, kevesebb zsírral és füsttel, de ugyanolyan ízbombával.

Tálalhatod pitával, tzatzikivel, hummusszal, friss zöldségekkel, vagy akár egy jó kis sült krumplival is. Ha marad belőle (ritkán szokott), másnap szendvicsbe, salátára dobva is simán új életre kel. Könnyű, gyors és mindenmentesen is ízbomba – igazi air fryer sztár.

Hozzávalók

2 főre
500 g
csirkecombfilé
bors
1 mk
őrölt római kömény
1 mk
füstölt fűszerpaprika
1 tk
oregánó
2 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom

Elkészítés

  1. A csirkecombot 3 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és összeforgatjuk a többi fűszerrel is.

  2. Hozzákeverjük az olajat, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét is, és 10 percig állni hagyjuk.

  3. Ezután akkora nyársakra húzzuk a csirkedarabokat, hogy beférjen az air fryer kosarába, majd 190 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

  4. Amíg sül, gyorsan összedobunk mellé egy tzatzikit, hogy teljes legyen a mediterrán életérzés. Ehhez egy szuper receptet találtok az oldalon.

Csirke kebab air fryerben tzatzikivel tálalva
Csirke kebab air fryerben (Fotó: Street Kitchen)

Ha húst sütsz az air fryerben, utána érdemes kicsit jobban odafigyelni a tisztításra, mert a szaftos, fűszeres húsok hajlamosak zsíros réteget, apróbb lerakódásokat hagyni a készülékben. A legjobb, ha már használat előtt kibéleled a kosarat air fryer sütőpapírral, így kevesebb dolog ég rá, és a mosogatás is könnyebb lesz. Miután kihűlt, vedd ki a kosarat és az alsó tálcát, és langyos, szappanos vízben mosd el őket – de semmiképp ne használj dörzsi szivacsot, mert megsértheti a tapadásmentes felületet. Ha valami mégis odaragadt, inkább áztasd be 10–15 percre. A készülék belsejét is érdemes áttörölni egy puha, enyhén nedves ronggyal, hogy a felfröccsent zsír ne égjen rá. Ha úgy érzed, erősebb húsos szaga maradt, egy rövid citromos vízmelegítés vagy egy kis szódabikarbónás „gőzölés” is segíthet – így a következő sütésnél már újra tiszta lappal (és tiszta illattal) indulhatsz.

A csirke kebab air fryerben isteni finom, de mutatunk még három másik receptet forrólevegős fritőzben!

Egyszerű sárgarépaköret air fryerben

Kakaós csiga air fryerben leveles tésztából

Extra sajtos szendvics air fryerben

Ha tetszett a csirke kebab air fryerben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése