Levesek

Csirkeaprólék-levesgaluskával

Csirkeaprólék-leves galuskával
Csirkeaprólék-leves galuskával

Hozzávalók
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
2 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
0.5 db
zellergumó
0.5 db
karalábé
2 db
csirkeszárny
1 db
csirkenyak
1 db
csirkeszív
1 db
csirkemáj
1 db
csirke far-hát
4 l
csirkealaplé
bors
0.5 db
paradicsom
(90 g/db)
0.5 db
tv-paprika
(100 g/db)
1 csokor
petrezselyem
100 g
zöldborsó
A galuskához
3 ek
finomliszt
1 db
tojás
víz
0.25 csokor
petrezselyem

Elkészítés
  1. A csirkeaprólék-leveshez olajat hevítünk egy nagyobb fazékban, és elkezdjük lepirítani benne az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. 1 perc után jöhet bele a félkarikákra vágott fehérrépa és sárgarépa, majd a kisebb kockákra vágott zeller és karalábé. 

  2. Kicsit pirítjuk a zöldségeket, majd mehetnek a fazékba a csirkealkatrészek. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és a petrezselymet. Így főzzük a levest közepes lángon, amíg minden összetevő megpuhul, majd hozzáadjuk a zöldborsót is.

  3. Eltávolítjuk a petrezselyemcsokrot, majd elkészítjük a galuskát. Kikeverjük a lisztet a tojással, egy kevés sóval és annyi vízzel, hogy szaggatható masszát kapjunk. Hozzáadjuk a durvára vágott petrezselymet is, és egy kanál segítségével a levesbe szaggatjuk. 
    5 percig főzzük még a levest, és kész is vagyunk. 

Tipp: ha egész csirkével dolgozunk, akkor a mellcsontból, a szárnyvégekből és a mellfilé bőréből szuper alaplevet tudunk főzni ehhez a leveshez. 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Fenntartható receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A csirkeaprólék ennél a levesnél jobb helyen nem is lehetne! Már főzés közben érezni, hogy jó lesz a végeredmény, nem is kicsit! :) Nem akar újítani, nem akar meglepni, egyszerűen hozza azt, amit egy laktató levestől várunk.

Az aprólék adja meg a leves alap karakterét, a zöldségek szépen összefőnek benne, a galuska pedig pont annyira puha, hogy magába szívja a levet, de még legyen tartása. Ez az a kombináció, amivel lehetetlen mellélőni.

Hozzávalók

6 főre
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
2 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
0.5 db
zellergumó
0.5 db
karalábé
2 db
csirkeszárny
1 db
csirkenyak
1 db
csirkeszív
1 db
csirkemáj
1 db
csirke far-hát
4 l
csirkealaplé
bors
0.5 db
paradicsom
(90 g/db)
0.5 db
tv-paprika
(100 g/db)
1 csokor
petrezselyem
100 g
zöldborsó
A galuskához
3 ek
finomliszt
1 db
tojás
víz
0.25 csokor
petrezselyem

Elkészítés

  1. A csirkeaprólék-leveshez olajat hevítünk egy nagyobb fazékban, és elkezdjük lepirítani benne az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. 1 perc után jöhet bele a félkarikákra vágott fehérrépa és sárgarépa, majd a kisebb kockákra vágott zeller és karalábé. 

  2. Kicsit pirítjuk a zöldségeket, majd mehetnek a fazékba a csirkealkatrészek. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és a petrezselymet. Így főzzük a levest közepes lángon, amíg minden összetevő megpuhul, majd hozzáadjuk a zöldborsót is.

  3. Eltávolítjuk a petrezselyemcsokrot, majd elkészítjük a galuskát. Kikeverjük a lisztet a tojással, egy kevés sóval és annyi vízzel, hogy szaggatható masszát kapjunk. Hozzáadjuk a durvára vágott petrezselymet is, és egy kanál segítségével a levesbe szaggatjuk. 
    5 percig főzzük még a levest, és kész is vagyunk. 

Tipp: ha egész csirkével dolgozunk, akkor a mellcsontból, a szárnyvégekből és a mellfilé bőréből szuper alaplevet tudunk főzni ehhez a leveshez. 

Csirkeaprólék-leves galuskával tányérban
Csirkeaprólék-leves galuskával (Fotó: Street Kitchen)

A csirkeaprólék-leves galuskával hétvégi ebédnek, nagyobb családi asztalra vagy akár több napra előre főzve is jó választás. Nem nehéz, mégis tartalmas – olyan étel, ami után tuti nem lesz hiányérzeted.

A csirkeaprólék-leves galuskával tartalmas és nagyon finom, de természetesen, van még ehhez hasonló, laktató levesünk!

Tejfölös csirkebecsinált leves

Tökéletes tyúkhúsleves daragaluskával

Tárkonyos csirkeraguleves

Ha tetszett a csirkeaprólék-leves galuskával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése