A csirkeaprólék-leveshez olajat hevítünk egy nagyobb fazékban, és elkezdjük lepirítani benne az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. 1 perc után jöhet bele a félkarikákra vágott fehérrépa és sárgarépa, majd a kisebb kockákra vágott zeller és karalábé.
Kicsit pirítjuk a zöldségeket, majd mehetnek a fazékba a csirkealkatrészek. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és a petrezselymet. Így főzzük a levest közepes lángon, amíg minden összetevő megpuhul, majd hozzáadjuk a zöldborsót is.
Eltávolítjuk a petrezselyemcsokrot, majd elkészítjük a galuskát. Kikeverjük a lisztet a tojással, egy kevés sóval és annyi vízzel, hogy szaggatható masszát kapjunk. Hozzáadjuk a durvára vágott petrezselymet is, és egy kanál segítségével a levesbe szaggatjuk.
5 percig főzzük még a levest, és kész is vagyunk.
Tipp: ha egész csirkével dolgozunk, akkor a mellcsontból, a szárnyvégekből és a mellfilé bőréből szuper alaplevet tudunk főzni ehhez a leveshez.





