Receptek

Csirkecombokfűszeresparadicsomszószban

Csirkecombok fűszeres paradicsomszószban

Hozzávalók
5 db
csirke felsőcomb filézve
50 g
paprikás kolbász
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 konzerv
csicseriborsó (310 g)
1 konzerv
darabolt paradicsom (400g)
1 tk
füstölt paprika
1 tk
római kömény
1 tk
szárított kakukkfű
1 marék
olajbogyó
só, bors
3 tk
olaj

Elkészítés
A csirkecombok mindkét felét sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajat hevítünk egy forró serpenyőben és 2-3 perc alatt mindkét felüket pirosra sütjük. A húst félretesszük, majd a maradék olajon zsírjára pirítjuk a felkarikázott kolbászt. Jöhet a kolbász zsírjára a finomra aprított hagyma, majd ha üvegesre pirult, beletörjük a fokhagymagerezdeket és hozzáadjuk az átszűrt konzerv csicseriborsót. Felöntjük a konzerv paradicsommal, majd jöhetnek a fűszerek: a füstölt paprika, a római kömény és a kakukkfű, végül sózzuk, borsozzuk. Kb 15-20 percig főzzük, amíg a csirke teljesen elkészül, majd beledobáljuk az olajbogyókat és már tálalhatunk is. Magában is tök jó, nem igényel semmilyen köretet.

www.streetkitchen.hu

Fogj egy csirkecombot, pirítsd körbe és készíts hozzá fűszeres paradicsomszószt! Ez az alaprecept jó ha mindig kéznél van, aztán ezt a szószt turbózhatjátok bármilyen fűszerrel és extra kiegészítővel. Jelen esetben a jól bevált fűszer páros, a füstölt paprika és a római kömény hoz egy kis izgi ízvilágot ennek a kajának, a csicseriborsó pedig gondoskodik róla, hogy a körettel már ne is kelljen szórakozni.

Hozzávalók

2 éhes embernek
5 db
csirke felsőcomb filézve
50 g
paprikás kolbász
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 konzerv
csicseriborsó (310 g)
1 konzerv
darabolt paradicsom (400g)
1 tk
füstölt paprika
1 tk
római kömény
1 tk
szárított kakukkfű
1 marék
olajbogyó
só, bors
3 tk
olaj
A csirkecombok mindkét felét sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajat hevítünk egy forró serpenyőben és 2-3 perc alatt mindkét felüket pirosra sütjük. A húst félretesszük, majd a maradék olajon zsírjára pirítjuk a felkarikázott kolbászt. Jöhet a kolbász zsírjára a finomra aprított hagyma, majd ha üvegesre pirult, beletörjük a fokhagymagerezdeket és hozzáadjuk az átszűrt konzerv csicseriborsót. Felöntjük a konzerv paradicsommal, majd jöhetnek a fűszerek: a füstölt paprika, a római kömény és a kakukkfű, végül sózzuk, borsozzuk. Kb 15-20 percig főzzük, amíg a csirke teljesen elkészül, majd beledobáljuk az olajbogyókat és már tálalhatunk is. Magában is tök jó, nem igényel semmilyen köretet.

Ha tetszett a csirkecombok fűszeres paradicsomszószban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése